Helsinki asuinalueena

Pohditko, millainen Helsinki on asuinalueena? Nyt voit tehdä tarkempaa tuttavuutta kotisohvaltasi käsin! Asuinalueen nimeä napsauttamalla tutustut kustakin alueesta koostamaamme tiiviiseen asumisen tietopakettiin. Katso myös myytävät asunnot ja asuntojen hintatilastot ja ota Helsinki asuinalueena haltuusi!

Alppikylä, Helsinki »

Alppikylä on raikas ja uudishenkinen asuinalue

Alppikylä on uusi asuinalue Suurmetsän kaupunginosassa. Alue muodostuu monenlaisista asuinrakennuksista – erityisesti yhden tai kahden asunnon kaupunkipientaloista. Alppikylässä yhteisöllisyys ja viihtyisä ympäristö ovat tärkeässä asemassa. Värikkäät, kiviset talot miellyttävät silmää. Puisto- ja lähivirkistysalueita löytyy alueelta noin 15 hehtaaria. Liikenteen metelistä ei tarvitse kärsiä, sillä Lahdenväylän ja asuinalueen väliin sijoittuu melueste.

Postinumerot 00770

Arabia, Helsinki »

Arabia on sekoitus uutta ja vanhaa

Arabianranta on Toukolan kaupunginosaan kuuluva asuntoalue Helsingin itäisessä kantakaupungissa. Alueella sijaitsee muun muassa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, ammattikorkeakoulu Metropolian kulttuuri- ja palvelualan toimipisteet ja Pop & Jazz konservatorio. Arabia sopii niin lapsiperheille kuin nuorille.

Postinumerot 00560

Bulevardi, Helsinki »

Bulevardi on katu Helsinkiläisen kulttuurin ja historian varrella

Bulevardi on puistokatu, joka alkaa Erottajalta ja päättyy Hietalahdentorille. Bulevardi sijaitsee suurimmaksi osaksi Kampin kaupunginosassa. Kadun varrella sijaitsee lukuisia ravintoloita, kahviloita, taidegallerioita ja muita erikoisliikkeitä. Bulevardin varrelle mahtuu paljon historiallisia rakennuksia. Fredrikinkadun länsipuolella mukaan sekoittuu 1930-luvun funktionalismia.

Postinumerot 00120

Eira, Helsinki »

Eira tunnetaan huvilakaupunginosana

Eira on pieni kaupunginosa eteläisessä Helsingissä. Eira on tunnettu huvilakaupunginosana ja eroaa naapurialueistaan, kuten Punavuoresta ja Ullanlinnasta muun muassa kapeiden ja kaartuvien katujensa vuoksi. Myös rakennukset ovat yleensä sijoitettu keskelle tonttia – ei kadun varteen. Suurin osa rakennuskannasta edustaa jugendtyyliä. Taloista suurin osa on kolmikerroksisia kerrostaloja, jotka on rakennettu 1910-luvulla.

Postinumerot 00150

Etelä-Haaga, Helsinki »

Etelä-Haaga on puistomainen asuinalue keskeisellä sijainnilla

Etelä-Haagaa luonnehtivat puistomaisuus, pienkerrostalot sekä kotoisa, omaleimainen tunnelma. Kadut ovat melko kapeita ja miellyttävästi mutkittelevia. Joitain 1900-luvun alun huvilayhdyskunnan aikaisia rakennuksiakin on vielä jäljellä. Rivitaloalueet sijaitsevat Etelä-Haagan pohjoisosassa, missä alue rajoittuu lähes luonnontilassa olevaan viheralueeseen.

Postinumerot 00320

Etu-Töölö, Helsinki »

Etu-Töölö on hyväsijaintinen ja suosittu alue

Etu-Töölössä sijaitsee monia kansallisesti merkittäviä julkisia rakennuksia, kuten Finlandiatalo ja Eduskuntatalo. Kaupunkilaisessa Töölössä on myös luontoa – Hesperian puisto, josta löytyy Urho Kekkosen muistomerkki ja Larin Parasken patsas sekä 1990-luvun alussa rakennettu Suomen Kansallisooppera. Töölönlahden rannassa kulkee hopeapajujen reunustama kävely- ja pyöräilytie, joka sopii mainiosti lenkkeilijälle. 

Postinumerot 00100

Heikinlaakso, Helsinki »

Heikinlaakso tarjoaa kodikkaan asuinseudun 

Heikinlaakso on Suurmetsän kaupunginosaan kuuluva osa-alue Koillis-Helsingissä. Alueella on omakoti- ja rivitaloasutusta sekä jonkun verran pienteollisuutta, joka keskittyy Vanhan Porvoontien ja Lahdenväylän väliselle alueelle. Heikinlaakso on suosittua seutua erityisesti perheellisten keskuudessa – asuinalue on viihtyisä, turvallinen ja tarjoaa loistavia seikkailu- ja leikkipaikkoja perheen pienimmille.

Postinumerot 00760

Hermanni, Helsinki »

Hermanni on vehreä ja perheystävällinen

Hermanni on Helsingin 21. kaupunginosa koillisessa kantakaupungissa. Hermannia pidetään rauhallisena alueena, joka sopii lapsiperheille. Hermannissa on neljä päiväkotia ja ala-aste. Tukkutorin alueella on ravintola- ja huvialue Teurastamo sekä tapahtuma-areena Agroksenmäen holvikellari. Kalasataman metroasema palvelee eteläisintä Hermannia.

Postinumerot 00580

Herttoniemi, Helsinki »

Herttoniemessä kohtaa uusi ja vanha hyvien kulkuyhteyksien päässä

Herttoniemen alueen asutus on hyvin vanhaa; Herttoniemen lähellä on yksi Helsingin säilyneistä pronssikautisista haudoista. Herttoniemen alueella on kaksi metroasemaa, Herttoniemi ja Siilitie. Metroasemalta on noin vartin kävelymatka Kivinokan virkistys- ja vapaa-ajanviettoalueelle, jonka uimarannalla ja sen viereisellä pienellä lavalla on järjestetty kesällä tapahtumia ja konsertteja.

Postinumerot 00800, 00810

Itäkeskus, Helsinki »

Itäkeskuksessa on kaikkea

Itäkeskus on huomattava aluekeskus metroasemineen ja kauppakeskuksineen. Pohjoismaiden suurimpana kauppakeskuksena tunnettu Itis tarjoaa runsaat palvelut, joita käyttävät innokkaasti myös muualla Helsingissä asuvat. Itäkeskus on helsinkiläisille myös tärkeä liikenteen solmukohta, ja kolmiraiteinen metroasema sekä vilkas bussiterminaali ovat päivittäin kovassa käytössä. Alue rajautuu etelässä Marjaniemeen, joka tarjoaa vastapainoa kaupunkilaiselle vilinälle rauhallisilla pientalotonteillaan ja viheralueillaan.

Postinumerot 00930

Jakomäki, Helsinki »

Jakomäen uniikki luonto yllättää

Jakomäki sijaitsee Koillis-Helsingissä lähellä Vantaan rajaa. 1960-luvulla valmistunut lähiö on osa Suurmetsän kaupunginosaa. Jakomäki tunnetaan parhaiten kerrostaloalueena, mutta sieltä löytyy myös rivi-, omakoti- ja paritaloja. Metsäisen alueen luontokohteista vaikuttavin lienee Slåttmossenin suoalue luontopolkuineen. Jakomäessä on tehty lukuisia korjauksia viimeisen kymmenen vuoden aikana, julkisivut ovat saaneet uutta ilmettä, uusia taloja on rakennettu ja huoneistoissa on tehty perusteellisia kunnostuksia.

Postinumerot 00770

Kaivopuisto, Helsinki »

Kaivopuisto on arvostettu ja luonnonläheinen

Kesällä Kaivopuisto on suosittu paikka piknikille ja ajanvietolle. Se sijaitsee Helsingin kantakaupungin eteläosassa meren rannalla. Lähistön nähtävyyksiin kuuluu muun muassa Ruotsin vallan aikainen merilinnoitus Suomenlinna, jossa vierailee vuosittain yli 700 000 kävijää. Kaivopuistoon kuuluu puiston lisäksi myös itäpuolella sijaitseva huvila-alue, joka tunnetaan diplomaattien asuinalueena. Muun muassa Yhdysvaltojen, Britannian, Ranskan, Viron, Italian ja Alankomaiden suurlähetystöt sijaitsevat Kaivopuistossa. 

Postinumerot 00140

Kallio, Helsinki »

Kallio on elävä ja lähellä keskustaa

Kallio houkuttelee erityisesti nuoria aikuisia, opiskelijoita ja taiteilijoita. Syy siihen löytyy keskeisestä sijainnista, lähipalvelu- ja viihdetarjonnasta. Useimmat Kallion asunnot ovat yksiöitä tai kaksioita. Kivijalkakauppoja ja muita palveluita on melkein jokaisen talon alakerrassa. Kalliosta on tullut keskeinen osa suomalaista populaarikultuuria; muusikoista esimerkiksi Tuomari Nurmio ja Heikki Kuula mainitsevat kaupunginosan useissa kappaleissaan. Entisaikojen työväen alue on muuttunut halutuksi asuinpaikaksi.

Postinumerot 00500, 00530

Kamppi, Helsinki »

Kamppi sijaitsee Helsingin ydinkeskustan sydämessä

Kamppi on vilkas asuinalue Helsingin ydinkeskustassa. Liikenneyhteydet ja palvelutarjonta ovat Helsingin – ja koko Suomen – parhaita. Kaupunginosa sisältää lukuisia tunnettuja ravintoloita ja baareja sekä muita mielenkiintoisia ajanviettopaikkoja. Usein Kampista puhuttaessa tarkoitetaan vain sen pohjoisinta osaa, joka muodostuu pääasiassa Kampin kauppakeskuksen ympäristöön.

Postinumerot 00100, 00120, 00180

Kannelmäki, Helsinki »

Kannelmäki on hyvien kulkuyhteyksien päässä ja luonnon äärellä

Vuosien varrella Kannelmäellä on ollut hyvin levotonkin maine, mutta nykyisin erityisesti radan itäpuoli (vanha Kannelmäki) on rauhallista, hyvien kulku- ja ulkoilumahdollisuuksien äärellä olevaa aluetta. Kannelmäessä sijaitsee vuonna 2013 valmistunut Kauppakeskus Kaari, josta löytyy Prisman lisäksi noin 80 erikoisliikettä, Sokos-tavaratalo ja Kylä-ravintolakokonaisuus. Kannelmäkiläisen ei siis tarvitse lähteä kauemmaksi isommillekaan ostoksille.

Postinumerot 00420

Katajanokka, Helsinki »

Katajanokka on vauras ja historiallinen

Katajanokka tunnetaan Jugend-tyylisistä kortteleista, jotka ovat Euroopankin mittakaavassa poikkeuksellisen yhtenäinen kokonaisuus. Alue on keskeisellä sijainnilla valtion laitosten, satamatoiminnon ja asumisen tarpeisiin. Historiallisten nähtävyyksien seuraksi Katajanokkaan nousi vuonna 2014 Finnair Sky Wheel, joka on Suomen suurin maailmanpyörä.

Postinumerot 00160

Kivinokka, Helsinki »

Kivinokka on idyllinen mökki- ja ulkoilualue

Kivinokka on Helsingin Herttoniemessä sijaitseva ulkoilualue, jossa on yli 800 mökkiä ja kesämajaa. Idyllisestä Kivinokasta on kauniit näkymät Vanhankaupunginlahdelle ja ranta-alueet keräävät kesäisin lukuisia auringonpalvojia.

Postinumerot 00810

Konala, Helsinki »

Konalassa on omakoti- ja kerrostaloja hyvien palveluiden äärellä

Konalantien itäpuolella on kerrostaloja, teollisuutta ja yritystoimintaa. Länsipuoli koostuu rauhallisista omakoti- ja rivitaloista, kuten valtaosa Konalan asuntokannasta. Lähialueisiin kuuluvat Malminkartano ja Kannelmäki. Konalan Boulderkeskuksessa on mahdollisuus päästä seinäkiipeilemään. Kauppakeskus Ristikossa on tarjolla mm. kuntosali, ruokakauppa, muutamia ruokapaikkoja sekä apteekki.

Postinumerot 00390

Kruununhaka, Helsinki »

Kruununhaka on arvokas ja lapsiystävällinen

Kruununhaka on arvokkaiden instituutioiden kaupunginosa. Siellä sijaitsevat muun muassa Presidentin linna, tuomiokirkko ja kaupungintalo. Ydinkeskustan kupeessa sijaitseva Kruununhaka on rauhallisen alueen maineessa, joten se sopii hyvin myös lapsiperheille. Alueella sijaitsevat muun muassa Sibelius-lukio ja useat Helsingin yliopiston laitokset. 

Postinumerot 00170

Kulosaari, Helsinki »

Kulosaari on merellinen huvilakaupunginosa

Merellinen Kulosaari tunnetaan huvilakaupunginosana. Saaren asuntojen koot ovat Helsingin suurimpia; keskimääräinen pinta-ala on lähes 90m2. Kulosaaresta pääsee kävelemään siltaa pitkin Mustikkamaan saareen, jonka kautta pääsee myös Korkeasaareen. Keskimääräisellä varallisuudella mitattuna Kulosaari on yksi Helsingin varakkaimmista kaupunginosista.

Postinumerot 00570

Kumpula, Helsinki »

Kumpula on uniikki ja idyllinen kaupunginosa

Kumpula tarjoaa kodikasta asumista niille, jotka haluavat pysyä kaupungin vilskeen lähellä, mutta kaipaavat kylämäistä tunnelmaa. Limingantietä reunustavat omakotitalot huokuvat vanhan ajan idylliä, ja luonto on vehreää sekä hyvin hoidettua. Monipuolisesta Kumpulasta löytyy asumisvaihtoehtoja myös modernimpaan makuun – onhan iso osa kaupunginosasta rakennettu vasta 1980-luvun jälkeen. Kerrostaloja löytyy esimerkiksi Mäkelänkadulta.

Postinumerot 00560

Käpylä, Helsinki »

Käpylä on tunnelmallinen ja hyvällä sijainnilla

Käpylä sijaitsee noin viiden kilometrin matkan päässä Helsingin keskustasta. Kottbyn tilasta nimensä saaneella asuinalueella on hyvä maine. Vuonna 1920-luvulla valmistunut tunnelmallinen Puu-Käpylä tunnetaan nykypäivänä aikansa englantilaistyyppisenä puutaloalueena, jolla on historiallista arvoa. Kerrostaloja Käpylästä löytää Olympiakylästä ja Kisakylästä.

Postinumerot 00610, 00600

Laajasalo, Helsinki »

Laajasalo on merellinen kaupunginosa Helsingin kantakaupungin läheisyydessä 

Laajasalo (ruots. Degerö) on saari ja Helsingin 49. kaupunginosa Itä-Helsingissä. Alueen asukasluku on noin 16 000 ja pinta-ala noin 16,55 km². Laajasalon osa-alueita ovat Yliskylä, Jollas, Hevossalmi, Tullisaari ja Kruunuvuorenranta. Virallisesti Kruunuvuorenrantaan kuuluvat myös Tahvonlahti ja Kaitalahti. Laajasalon peruspiiri, johon kuuluvat Laajasalon saarella sijaitsevien osa-alueiden ohella mm. Santahamina, Vartiosaari ja Villinki, on 16,55 km² maapinta-alallaan Helsingin suurin. (Wikipedia)

Postinumerot 00840, 00850, 00860, 00870

Laajasalo, Helsinki »

Laajasalo tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet

Laajasalossa on runsaasti luontoa. Iso osa Laajasalon kaupallisista palveluista on keskittynyt Yliskylään. Siellä on myös kirjasto, kirkko ja terveyskeskus. Julkinen liikenne toimii liittymälinjoin Herttoniemen metroaseman kautta. Laajasalosta löytyy niin pien- kuin kerrostalojakin ja oppilaitoksia mm. Laajasalon opisto, kansanopisto, jossa voi opiskella esimerkiksi taiteita ja viestintää. Se sijaitsee asuntoloineen aivan meren rannalla.

Postinumerot 00840, 00870

Latokartano, Helsinki »

Latokartano tarjoaa vihreää asumista viihtyisällä alueella

Latokartano on Viikin kaupunginosan suurin asuinalue. Asuntoja löytyy niin uusista kerrostaloista kuin kodikkaista omakotitaloista puutarhoineen. Latokartanon ensimmäiset asunnot valmistuivat vuonna 1998, joten alue on kokonaisuudessaan tuore. Asuinkortteleista on yhteys laajaan Viikinpuistoon, ja ekologisuus on yksi alueen kantavista teemoista.

Postinumerot 00790

Lauttasaari, Helsinki »

Lauttasaari on merellinen ja lapsiystävällinen

Lauttasaari sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Luonto ja erityisesti meri ovat lähellä. Kesäisin suositut uimarannat houkuttelevat muitakin kuin alueella asuvia nauttimaan auringosta. Ympäri vuoden saari on mahdollista kiertää pyöräillen tai lenkkeillen. Jos tulet Lauttasaareen kesällä Helsingin keskustasta päin, voit bongata Lauttasaaren sillalla useita kalastajia.

Postinumerot 00200, 00210

Malmi, Helsinki »

Malmi on julkisen liikenteen solmukohta

Malmi on Koillis-Helsingin aluekeskus ja tärkeä liikenteen solmukohta. Juna-aseman molemmilta puolilta löytyy lukuisia liikkeitä ja kauppoja. Malmin kaupunginosa koostuu Ylä-Malmista, Ala-Malmista, Pihlajamäestä, Tattariharjusta, Malmin lentokentästä ja Pihlajistosta. Malmilla ja sen ympäristössä on nähtävissä ensimmäisen maailmansodan aikaan Helsingin suojaksi rakennettuja linnoitteita.

Postinumerot 00700

Malminkartano, Helsinki »

Malminkartano on ainutlaatuinen lähiö

Malminkartano sijaitsee läntisessä Helsingissä. Alue kuuluu Kaarelan kaupunginosaan, ja sitä rajaavat Vihdintien itäpuolella sijaitseva teollisuusalue, Mätäjoki, Kaarelanpuisto sekä Vantaan kaupunki. Lähiön rakennuskanta on matalaa ja koostuu pääosin rivi- ja kerrostaloista. Läpikulkuliikennettä ei juuri ole, mikä tekee alueesta turvallisen myös lapsille. Kaiken lisäksi luonto on lähellä, eikä keskusta ole liian kaukana – junalla matka taittuu alle vartissa.

Postinumerot 00410

Marjaniemi, Helsinki »

Marjaniemen pientaloalue on vehreä ja näyttävä

Marjaniemi on pientalovaltainen ja vehreä alue Itä-Helsingissä. Se sijaitsee lähellä Itäkeskusta, joten palvelut ovat lähellä, mutta asuinalueena Marjaniemi on huomattavasti rauhallisempi ja hiljaisempi kuin naapurinsa. Valtaosa Marjaniemen asukkaista on perheellisiä, joille se on monin puolin ideaali ympäristö; lähellä on puistoja, viheralueita, rauhallisia teitä ja isoja omakotitaloja, eikä sijainti ole silti kaukana hyvistä liikenneyhteyksistä.

Postinumerot 00930

Maunula, Helsinki »

Maunula sijaitsee Keskuspuiston kupeessa

Maunula on jälleenrakennuskauden aikana suunniteltu asumalähiö. Alueen arkkitehtuuri on yksinkertaista ja asuntojen neliöt hyödynnetty tehokkaasti. Vieressä sijaitseva Maunulanpuisto tarjoaa Keskuspuiston ulkoilureitit. Myös naapurialue Pirkkola avaa liikuntapuistollaan mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan.

Postinumerot 00630

Mellunkylä, Helsinki »

Mellunkylä on luonnonläheinen ja leppoisa 

Mellunkylä on kaupunginosa Helsingin itäisessä suurpiirissä. Sen osa-alueita ovat Kivikko, Vesala, Kontula, Kurkimäki sekä Mellunmäki. Usein puhuttaessa Mellunkylästä epävirallisesti viitataan vain Mellunmäen ja Vesalan alueiden eteläosiin. Esimerkiksi Kontulan unohdetaan helposti kuuluvan Mellunkylään ja siitä puhutaan omana paikkana.

Postinumerot 00970, 00940

Munkkiniemi, Helsinki »

Vehreä Munkkiniemi on kuin oma pieni kaupunkinsa

Munkkiniemi on Helsingin kantakaupungin länsipuolella sijaitseva niemi, joka on suurelta osin rakennettu asuntoalueeksi. Nykyisin sitä voidaan miltei pitää kantakaupungin jatkeena. Merenläheisestä kaupunginosasta löytyy hyvät päivittäispalvelut ja monipuoliset liikenneyhteydet. Munkkiniemi tunnetaan myös rikkaasta luonnosta ja ulkoilureiteistä. Munkkiniemen uimaranta on suosittu auringonotto- ja virkistymispaikka kesäisin.

Postinumerot 00330, 00340, 00350

Myllypuro, Helsinki »

Myllypuro on väljästi rakennettu ja metsänläheinen

Myllypuro on metsäinen ja kallioinen, väljästi rakennettu asuinalue. Kerrostalot on pääosin 1960-luvulla rakennettuja. Myllypuron länsi-osassa on laaja pientaloalue. Kehä I ja metro tekevät Myllypurossa liikkumisesta helppoa ja siten se on myös hyvien kulkuyhteyksien varrella liikuntapaikkoihin, kuten monitoimihalli Liikuntamyllyyn & salibandyalli Arena Center Myllypuroon.

Postinumerot 00920

Oulunkylä, Helsinki »

Oulunkylä on rauhallinen ja hyvien kulkuyhteyksien päässä

Oulunkylä sijaitsee noin kuuden kilometrin päässä Helsingin keskustasta, minne pääsee kätevästi julkisilla kulkuvälineillä tai pyöräillen alle puolessa tunnissa. Oulunkylän liikuntapuisto tarjoaa monipuolisia liikuntamahdollisuuksia. Kesäisin Pikkukosken uimarannalle pääsee ottamaan aurinkoa, talvisin voi uskaltautua pulahtamaan avannossa tai kokeilla jääkiipeilyä.

Postinumerot 00620, 00640, 00650

Pajamäki, Helsinki »

Pajamäki tarjoaa metsäistä luontoa ja turvallisen asuinseudun

Pajamäki on Pitäjänmäen kaupunginosan osa-alue. Se sijaitsee Länsi-Helsingissä, aivan Espoon rajan lähellä, Talin puistoalueen vieressä. Metsä erottaa Pajamäen Pitäjänmäen teollisuusalueesta. Pajamäessä on vain kaksi katua, Pajamäentie ja Poutamäentie. Läpiliikennettä ei juurikaan ole, ja siten rauhallinen alue on erityisesti lapsiperheiden suosiossa.

Postinumerot 00360

Pakila, Helsinki »

Pakila on pientalovaltainen ja rauhallinen

Pakila on pientalovaltainen kaupunginosa Pohjois-Helsingissä. Alue jakautuu Länsi-Pakilaan ja Itä-Pakilaan, jotka Tuusulanväylä erottaa toisistaan.  Menneisyydessä Pakila on ollut niin köyhän työväestön aluetta kuin yläluokan huvilayhteisöä. Nykyinen väestörakenne on hyvin keskiluokkainen. Golfin ystäville lähistöltä löytyy Paloheinän Golf. 

Postinumerot 00660, 00680

Paloheinä, Helsinki »

Paloheinä sopii perheellisille ja ulkoilmaihmisille

Paloheinä on hyvämaineinen alue Pohjois-Helsingissä. Se tarjoaa ulkoilumahdollisuuksia vuodenajasta riippumatta. Läheisestä Keskuspuistosta löytyy aina Vantaanjoelle asti ulottuvia ulkoilureittejä. Talvisin Paloheinässä on hyvät hiihtomahdollisuudet ja Paloheinän huippu on suosittu mäenlaskupaikka. Haltiavuoren luontopolku ja Metsäpolku tarjoavat hyvät reitit maastoon tutustumiseen

Postinumerot 00670

Pasila, Helsinki »

Pasila on uudistuva ja vetovoimainen 

Pasila on Helsingin keskeinen kaupunginosa, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Pasila jaetaan neljään osa-alueeseen – Keski-Pasilaan, Länsi-Pasilaan, Itä-Pasilaan ja Pohjois-Pasilaan. Pasila sijaitsee keskuspuiston äärellä. Kaupunginosasta on kävelymatka moneen muuhunkin mielekkääseen paikkaan, kuten Alppipuistoon ja Linnanmäelle.

Postinumerot 00240, 00520

Pitäjänmäki, Helsinki »

Pitäjänmäki on kotoisa kaupunginosa hyvien kulkuyhteyksien äärellä

Pitäjänmäki on kaupunginosa Helsingin luoteisosassa, aivan Espoon rajan tuntumassa. Alueella sijaitsee lukuisia pieniä ja keskisuuria yrityksiä sekä muutamien suuryritysten toimitiloja. Teollisuuden lisäksi esimerkiksi Tali tarjoaa toisenlaista Pitäjänmäkeä: historiallisen kartanon golfkenttineen ja siirtolapuutarha-aluetta. Kaupunginosasta löytyy niin kerros- kuin omakotitaloasumista. 

Postinumerot 00380

Pohjois-Haaga, Helsinki »

Pohjois-Haaga on viihtyisä 50-lukulainen lähiö

Pohjois-Haaga on Haagan kaupunginosan osa-alue. Etelässä ja lännessä puistokaistaleet erottavat sen naapurialueista Etelä-Haagasta ja Lassilasta. Hämeenlinnanväylän ylittävien kevyen liikenteen siltojen kautta Pohjois-Haagasta on yhteys Keskuspuistoon ja Pirkkolan liikuntapuistoon. 

Postinumerot 00320

Puistola, Helsinki »

Puistola on viihtyisä pientaloalue pääradan varrella

Puistolan omakotitaloalue on syntynyt vuosisadan alussa. Vanhoja huviloita on yhä jäljellä, mutta pääosin ne ovat korvautuneet uudemmalla rakennuskannalla. Hyvät kulkuyhteydet ja rauhallinen pientaloasuminen urheilu- ja harrastusmahdollisuuksien äärellä houkuttelee erityisesti lapsiperheitä. Liikkumaan pääsee Koudan urheilupuistossa, josta kulkee myös valaistu yhdyspolku Malmin lentoaseman ympäri kulkevaan ulkoilureittiin.

Postinumerot 00760

Pukinmäki, Helsinki »

Pukinmäessä vanhat ja uudet rakennukset muodostavat viihtyisän asuinalueen

Pukinmäki on tiivis asuntoalue, jossa kerrostalot sekä vanhat ja uudet omakoti- ja rivitalot kokoavat vaihtelevan ympäristön. Kaupunginosa sijaitsee koillisessa Helsingissä – siellä, missä päärata ja kehä I risteävät. Pukinmäessä on loistavat peruspalvelut, miellyttäviä ulkoilualueita ja matka-aika junalla keskustaan noin 12 minuuttia.

Postinumerot 00720

Punavuori, Helsinki »

Punavuori on historiallinen ja urbaani kaupunginosa

Punavuorta leimaavat vanhat kivitalot ja lukuisat pikkukaupat, kahvilat ja ravintolat. Urbaani kaupunginosa keskustan sykkeessä tarjoaa niin kulttuuria kuin viheralueita. Yksi Helsingin suosituimmista puistoista, Koffin puisto, sijaitsee lähellä Hietalahtea. Ulkoilun ystävä voi jatkaa matkaa Hietalahden rantabulevardeille.

Postinumerot 00150, 00180

Puotila, Helsinki »

Puotila on Helsingin vanhimpia lähiöitä

Puotilan yleisilme on 50-lukulainen, mutta erityisesti metroaseman läheisyyteen on valmistunut uudempaa täydennysrakentamista vuosien 1999-2006 välillä. Helsingin keskustaan pääsee metrolla reilussa vartissa, Itä-Keskukseen on vain kahden minuutin matka. 1800-luvulta peräisin oleva Puotilan kartano tunnetaan nykyisin ravintolana, ja entisajan viljamakasiini toimii Puotilan kappelina.

Postinumerot 00910

Reimarla & Marttila, Helsinki »

Reimarla ja Marttila tarjoavat viihtyisää asumista toimiven kulkuyhteyksien äärellä

Marttila ja Reimarla ovat vierekkäin sijaitsevat osa-alueet Pitäjänmäen kaupunginosassa. Pieni Marttilan alue rajoittuu idässä Mätäjokeen ja etelässä Kaupintiehen. Suurin osa alueesta koostuu rintamamiestaloista. Kun edetään länteen ja pohjoiseen, vastaan tulee Reimarla. Reimarlan kaupunkikuva koostuu useiden eri vuosikymmenien aikana nousseista kerrostaloista sekä pientaloista. Lähistöllä pääsee ulkoilemaan esimerkiksi Mätäjoen ympäristöön tai Talin siirtolapuutarhan alueelle.

Postinumerot 00370

Siltamäki, Helsinki »

Siltamäki on vireä lähiö, josta pidetään hyvää huolta

Siltamäki on yksi hienoimmista esimerkeistä 1970-luvun lähiörakentamisesta. Arkkitehti Pentti Aholan suunnittelema alue on säilynyt poikkeuksellisen hyvin pitkäjänteisten asukkaiden, taloyhtiöiden ja isännöitsijän ansiosta. Siltamäessä toimii Siltamäen nuorisoseura ry, jonka tarkoitus on mm. herättää ja pitää vireillä asukkaiden – erityisesti lasten ja nuorten – toimintaa kotiseudun ja ihmiskunnan hyväksi.

Postinumerot 00740

Suutarila, Helsinki »

Suutarila on mukava lähiö Vantaanjoen varrella

Suutarila on Koillis-Helsingin kaupunginosa, jonka osa-alueita ovat Töyrynummi ja Siltamäki. Keravanjoki ja sen rantapuisto ovat Siltamäen maiseman keskeinen elementti ja virkistysalue. Töyrynummen osa-alue muodostettiin 1984 osittain Tapaninvainiosta, osittain Siltamäestä ja Ala-Tikkurilasta. Alueelle nousi tiivis pientaloasutus, joka muistuttaa keskieurooppalaista esikaupunkia.

Postinumerot 00740

Sörnäinen, Helsinki »

Sörnäinen tarjoaa kaupunkilaista ja merellistä tunnelmaa

Sörnäinen kuuluu Kallion peruspiiriin ja sijaitsee itäisessä kantakaupungissa. Kaupunginosa jakautuu vuodesta 2013 lähtien neljään osa-alueeseen, jotka ovat Vilhonvuori, Kalasatama, Sompasaari ja Hanasaari. Sörnäisissä kaikki on lähellä. Liikenneyhteydet palvelevat kattavasti useisiin eri suuntiin – keskustaan pääsee nopeasti metrolla, bussilla, raitiovaunulla tai halutessaan kävellen alle puolessa tunnissa. Palvelut ovat käsillä, ja ulkoilemaan pääsee puistojen ja merenlahtien ympäristöön.

Postinumerot 00500, 00580

Taka-Töölö, Helsinki »

Taka-Töölö sopii urbaanille liikkujalle

Taka-Töölön arkkitehtuurissa on piirteitä klassismista ja art-deco -kaudesta. Taka-Töölö kuuluu Helsingin kantakaupunkiin ja on yksi Helsingin suosituimmista asuinalueista. Sibeliuksen puistossa sijaitseva Sibelius-monumentti kuuluu turistibussien vakiokohteisiin. Taka-Töölössä on runsaasti erilaisia mahdollisuuksia liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneille. Esimerkiksi Kisahalli, josta löytyy muun muassa kuntosali, koripallokenttä, lento- ja sulkapallokenttiä, pingispöytiä, nyrkkeilysäkkejä sekä mahdollisuudet telinevoimisteluun.

Postinumerot 00250, 00260

Tapanila, Helsinki »

Tapanila on vanha huvila-alue

Tapanilan vanhimmilla kaduilla, Simeonintien ja Kuulijantien lähistöllä voi aistia idyllistä menneen maailman tunnelmaa. Myös nykyaikainen lähiörakentaminen näkyy Tapanilan uudisrakennusalueilla. Tapanila on vanha huvila-alue, länsiosa on pientalovaltainen. Radan itäpuolella on kerrostaloalue, joka on 1970- ja 1980-luvulla rakennettua – lukuun ottamatta 2000-luvun jälkeen rakennettua Falkullan aluetta. Tapanila valittiin Suomen kotiseutuliiton toimesta vuoden 2009 kaupunginosaksi.

Postinumerot 00730

Tapulikaupunki, Helsinki »

Tapulikaupungissa suositaan kevyttä liikennettä ja vehreitä alueita

Tapulikaupunki sijaitsee Puistolan rautatieaseman länsipuolella. Alun perin Tapulikaupungin aluetta kutsuttiin Puistolan asemanseudun kerrostaloalueeksi, mutta paikalliset nimesivät asuinalueen Tapulikaupungintien mukaan. Myöhemmin, vuonna 1970 lempinimi vakiintui paikan viralliseksi nimeksi. Tapulikaupunki on suunniteltu vehreäksi, tiheästi rakennetuksi asuinalueeksi, jossa suositaan kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä.

Postinumerot 00750

Torpparinmäki, Helsinki »

Torpparinmäki on vehreä ja hyvien liikuntamahdollisuuksien äärellä

Torpparinmäki on vehreää aluetta. Lähistöllä on paljon hyviä liikuntamahdollisuuksia, kuten Paloheinän Golf, Keskuspuiston Haltialan osa peltoineen, aarnimetsineen ja kotieläinpuistoineen. Torpparinmäen asukasluku kasvoi huomattavasti 1980-luvun asuntomessujen jälkeen. Alueen rakentamisessa tavoitteena oli taloudellinen energiankäyttö ja yhteisöllisyyden tukeminen. Myös aurinkoenergian käyttö herätti kiinnostusta. 

Postinumerot 00690

Töyrynummi, Helsinki »

Töyrynnummi on rauhallinen ja yhteisöllinen pientaloalue

Töyrynummi on Suutarilan kaupunginosan osa-alue. Se muodostettiin vuonna 1984 osittain Tapaninvainiosta, osittain Siltamäestä ja Ala-Tikkurilasta. Alueelle nousi tiivis pientaloasutus, joka muistuttaa keskieurooppalaista esikaupunkia. Töyrynnummessa ja sen lähistöllä liikennöi lukuisia busseja. Matka Helsingin keskustaan vie noin 40 minuuttia.

Postinumerot 00740

Ullanlinna, Helsinki »

Ullanlinna on Helsingin kauneimpia alueita

Ullanlinna on laadukas ja luonnonläheinen alue Helsingin kantakaupungin eteläosassa. Suurin osa nykyisestä rakennuskannasta edustaa jugendia. Ullanlinna tunnetaan jylhästä kaupunkikuvasta täynnä vanhoja ja arvokkaita rakennuksia. Ydinkeskusta palveluineen on vieressä, mutta Ullanlinnan alue on tunnelmaltaan rauhallinen ja perheystävällinen. Puistorikkaan kaupunginosa suurin puisto on Tähtitornin vuori. 

Postinumerot 00140, 00150

Vallila, Helsinki »

Vallila on viihtyisä vanha työläiskaupunginosa

Vallila kuuluu Helsingin kantakaupunkiin. Kaupunginosa on kerrostalovaltainen, mutta sinne mahtuu myös 1910-luvulla rakennettu pientaloalue, Puu-Vallila. Vallilassa on runsaat palvelut ja hyvät liikenneyhteydet – sen läpi ajaa noin 60 bussilinjaa ja useita raitiovaunuja.

Postinumerot 00510, 00520, 00550

Viikinmäki, Helsinki »

Viikinmäki on kallioille rakennettu virkistys- ja asuinalue 

Laaksojen kehystämä Viikinmäki tarjoaa näköaloja merelle ja Vantaanjokilaaksoon. Kehittyvä asuinalue sijaitsee Koillis-Helsingissä. Asuntoja on tarjolla monenlaiseen tarpeeseen – löytyy niin vuokra-, omistus-, hitas- kuin asumisoikeusasuntojakin. Puistot ja miellyttävät kävelyreitit Vantaanjoen rannassa virkistyttävät Viikinmäen asukkaiden arkea. Myös Pihlajiston ja Viikin keskuksen palvelut ovat lähietäisyydellä.

Postinumerot 00560, 00710

Viikinranta, Helsinki »

Merelliset maisemat ja luonto houkuttelevat Viikinrantaan

Viikinranta sijaitsee suojaisan Vanhankaupunginlahden äärellä ja Vantaanjoen suuaukon itäpuolella. Alueen länsiosaa on rakennettu asuinalueeksi. Viikinranta tunnetaan luonnonläheisyydestä ja komeista maisemista. Pinta-alaltaan suurimman osan Viikinrannan alueesta muodostaa Viikki-Vanhankaupunginlahden kosteikkovaltainen luonnonsuojelualue, joka tunnetaan kansainvälisesti merkittävänä lintujen pesimäalueena.

Postinumerot 00560

Viikki, Helsinki »

Viikki on lapsiystävällinen ekokaupunginosa

Viikki sijaitsee maantieteellisesti Helsingin keskipisteessä, noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta. Kaupunginosan palvelut ovat kasvaneet samassa tahdissa kuin asukasmäärä. Lapsiperheiden suosima asuinalue on tunnettu myös korkeatasoisen tutkimuksen ja yritystoiminnan kaupunginosana. Tiedepuisto on Viikin toiminnallinen keskus sekä Helsingin yliopiston kampus. Ekologisuus ja luonto ovat merkittävässä roolissa Viikissä.

Postinumerot 00790

Vuosaari, Helsinki »

Vuosaari on merellinen ja monipuolinen kaupunginosa

Vuosaari sijaitsee Itä-Helsingissä metroradan varrella. Kaupunginosan osa-alueitea ovat Keski-Vuosaari, Kallahti, Meri-Rastila, Rastila, Aurinkolahti, Uutela, Niinisaari, Nordsjön kartano ja Mustavuori. Vuosaaren alue on laaja ja joukkoon mahtuu hyvin erilaisia asuinalueita – uudempaa seutua edustaa Aurinkolahti, josta löytyy muun muassa 700 metriä rantaviivaa.

Postinumerot 00960, 00980, 00990