Puistola, Helsinki

Postinumerot: 00760

Puistola on viihtyisä pientaloalue pääradan varrella

Puistolan omakotitaloalue on syntynyt vuosisadan alussa. Vanhoja huviloita on yhä jäljellä, mutta pääosin ne ovat korvautuneet uudemmalla rakennuskannalla. Hyvät kulkuyhteydet ja rauhallinen pientaloasuminen urheilu- ja harrastusmahdollisuuksien äärellä houkuttelee erityisesti lapsiperheitä. Liikkumaan pääsee Koudan urheilupuistossa, josta kulkee myös valaistu yhdyspolku Malmin lentoaseman ympäri kulkevaan ulkoilureittiin.

Tervetuloa Puistolaan!

Puistolasta pääsee junalla Helsingin keskustaan nopeimmillaan vartissa. Myös useat eri bussilinjat liikennöivät alueella niin Vantaan kuin keskustan suuntiin. Puistolasta löytyy hyvät peruspalvelut, joihin sisältyy mm. terveysasema ja kirjasto. Tapulikaupunginpuolella on myös valintatalo ja K-market sekä ruokapaikkoja. Naapurialueita ovat rautatieaseman toisella puolella sijaitseva Tapulikaupunki, Tapanila, Ala-Tikkurila ja Vantaan puolella Kuninkaala. Tikkurilan laajat palvelut ovat junalla vain yhden pysähdyksen päässä Puistolasta. Helsingin puolella lähin aluekeskus on Malmi. Puistolan asema on pääradan varren tärkeä joukkoliikennepiste vaihtoyhteyksien ja asukasmäärän takia. Koudan urheilupuistossa on jalkapallonurmi, hiekkakenttä, tenniskenttiä, pinnoitettu juoksusuora ja pururata. Talvisin löytyy myös luistelurata, jääkiekkokaukalo ja hiihtoladut. Koudan suuri liikuntahalli on päivisin Puistolan peruskoulun käytössä.


Puistola lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (76 %) Vuokra-asunnot (22 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (20 %) Pientaloasunnot (80 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (3 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (35 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (25 %)

Väestö

Asukasluku 7718
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 4593 €/kk
Talouksien keskikoko 2,55 hlö
Asuntojen keskikoko 89,4 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2809 €/m²

Asuntoja: 3 187 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Puistola kartalla

Tervetuloa asumaan Puistolaan!

Kiinnostuitko asumisesta Puistolassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Puistolassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Puistolassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä