Pakila, Helsinki

Postinumerot: 00660, 00680

Pakila on pientalovaltainen ja rauhallinen

Pakila on pientalovaltainen kaupunginosa Pohjois-Helsingissä. Alue jakautuu Länsi-Pakilaan ja Itä-Pakilaan, jotka Tuusulanväylä erottaa toisistaan.  Menneisyydessä Pakila on ollut niin köyhän työväestön aluetta kuin yläluokan huvilayhteisöä. Nykyinen väestörakenne on hyvin keskiluokkainen. Golfin ystäville lähistöltä löytyy Paloheinän Golf. 

Tervetuloa Pakilaan!

Suomen vilkasliikenteisin tie Kehä I kulkee Pakilan halki ja jakaa sen suurin piirtein saman kokoisiin etelä- ja pohjoisosiin. Kehä I ja Tuusulanväylä ovat Pakilan merkittävimmät liikenneväylät. Liikenneyhteydet ovat monipuoliset sekä joukkoliikenteen, yksityisautoilun että kevyen liikenteen näkökulmasta. Lähistöllä sijaitseva Paloheinä tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet sekä Paloheinän ulkoilumajan. Virkistysmahdollisuudet ovat muutenkin hyvät, sillä heti Pakilan länsipuolella sijaitsee myös Keskuspuisto ja Pirkkolan liikuntapuisto.  Vantaanjoen varressa sijaitsee myös Pakilan uimaranta. Vantaanjoen lähellä Itä-Pakilassa sijaitsee myös kaksi siirtolapuutarhaa.


Pakila lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (86 %) Vuokra-asunnot (10 %) Muu asuminen (4 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (8 %) Pientaloasunnot (92 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (3 %) Lapsettomat nuoret parit (2 %) Lapsiperheet (31 %) Aikuiset (35+ vuotta) (31 %) Eläkeläiset (35 %)

Väestö

Asukasluku 6696
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 5677 €/kk
Talouksien keskikoko 2,56 hlö
Asuntojen keskikoko 98,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3582 €/m²

Asuntoja: 2 789 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (80 %) Vuokra-asunnot (15 %) Muu asuminen (4 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (12 %) Pientaloasunnot (88 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (2 %) Lapsettomat nuoret parit (2 %) Lapsiperheet (34 %) Aikuiset (35+ vuotta) (32 %) Eläkeläiset (30 %)

Väestö

Asukasluku 3640
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 5386 €/kk
Talouksien keskikoko 2,60 hlö
Asuntojen keskikoko 99,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3019 €/m²

Asuntoja: 1 515 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Pakila kartalla

Tervetuloa asumaan Pakilaan!

Kiinnostuitko asumisesta Pakilassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Pakilassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Pakilassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä