Kallio, Helsinki

Postinumerot: 00500, 00530

Kallio on elävä ja lähellä keskustaa

Kallio houkuttelee erityisesti nuoria aikuisia, opiskelijoita ja taiteilijoita. Syy siihen löytyy keskeisestä sijainnista, lähipalvelu- ja viihdetarjonnasta. Useimmat Kallion asunnot ovat yksiöitä tai kaksioita. Kivijalkakauppoja ja muita palveluita on melkein jokaisen talon alakerrassa. Kalliosta on tullut keskeinen osa suomalaista populaarikultuuria; muusikoista esimerkiksi Tuomari Nurmio ja Heikki Kuula mainitsevat kaupunginosan useissa kappaleissaan. Entisaikojen työväen alue on muuttunut halutuksi asuinpaikaksi.

Tervetuloa Kallioon!

Urbaanissa Kalliossa on myös paljon puistoja, joihin lukeutuu Karhupuisto, Diakoniapuisto, Tauno palon puisto ja Eläintarhan rannalla sijaitseva Tokoinrannan puistoalue. Kallion kirkko on yksi Helsingin näkyvimmistä maamerkeistä. Kalliosta on tullut keskeinen osa suomalaista populaarikulttuuria; muusikoista esimerkiksi Tuomari Nurmio ja Heikki Kuula mainitsevat kaupunginosan useissa kappaleissaan. Kallio kelpasi myös taustamiljööksi Pekka ja Pätkä -elokuville. Kallion osa-alueihin kuuluu Siltasaari, Linjat ja Torkkelinmäki. Kalliolaisia palvelevat raitiovaunut sekä noin 60 bussilinjaa. Lisäksi Sturenkadulta Alppiharjusta pääsee Lahdenväylän ja Tuusulanväylän kaukobusseihin ja Junatieltä Vallilasta Itäväylän kaukobusseihin.Puhuttaessa Kalliolla tarkoitetaan usein virallista laajempaa aluetta, joka käsittää myös Helsinginkadun toisella puolella sijaitsevan Alppiharjun kaupunginosaan kuuluvan Harjun alueen eli Vaasankadun ja Brahenkentän ympäristön. 


Kallio lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (37 %) Vuokra-asunnot (60 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (100 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (34 %) Lapsettomat nuoret parit (10 %) Lapsiperheet (5 %) Aikuiset (35+ vuotta) (40 %) Eläkeläiset (11 %)

Väestö

Asukasluku 12618
Keski-ikä 37 vuotta
Keskitulo 2456 €/kk
Talouksien keskikoko 1,41 hlö
Asuntojen keskikoko 39,4 m²
Asuntojen keskineliöhinta 6052 €/m²

Asuntoja: 9 707 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (43 %) Vuokra-asunnot (54 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (100 %) Pientaloasunnot (0 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (26 %) Lapsettomat nuoret parit (9 %) Lapsiperheet (6 %) Aikuiset (35+ vuotta) (41 %) Eläkeläiset (19 %)

Väestö

Asukasluku 18663
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 2778 €/kk
Talouksien keskikoko 1,52 hlö
Asuntojen keskikoko 45,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 6005 €/m²

Asuntoja: 13 607 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kallio kartalla

Tervetuloa asumaan Kallioon!

Kiinnostuitko asumisesta Kalliossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Kalliossa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Kalliossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä