Vastuullisuus

Kiinteistömaailma on sitoutunut tarjoamaan asiakkailleen välityspalvelua lakia ja Hyvää välitystapaa noudattaen, tavoitteena paras mahdollinen asiakaskokemus ammattitaitoisen ja hyvinvoivan henkilöstön tuottamana. Yritysvastuuhankkeittemme myötä olemme lisäksi aktiivinen toimija niissä yhteisöissä, joissa elämme.


Vuonna 2022 Kiinteistömaailman yrittäjien tukikohteet ovat lapsiperheiden Hope – Yhdessä & Yhteisesti ry, nuoriso-, perhetuki- ja tiedotusyhdistys Raide ry sekä Helsinki Mission seniorityö yksinäisyyden vähentämiseksi.

Katso aiempien vuosien yritysvastuuhankkeemme alempaa tältä sivulta.

Vastuunkantoa sekä oman liiketoiminnan että toimialan kehityksestä Suomessa

Hyvä välitystapa suojaa ostajaa ja myyjää

Kvkl hvt 250x221Toimimme aktiivisesti Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton Laki- ja lausuntovaliokunnassa, joka tekee aloitteita ja antaa lausuntoja asioissa, jotka vaikuttavat esimerkiksi asumiseen, asuntomarkkinoihin, niihin liittyvien palveluihin sekä alan toimintaympäristön kehittymiseen. Laki- ja lausuntovaliokunta ylläpitää ohjetta Hyvästä välitystavasta, joka edistää kiinteistönvälitysalan ammattimaisuutta. Se kiteyttää alan pelisäännöt ja suojaa sekä ostajaa että myyjää.

 

Digitaalisuudesta helppoutta asuntokauppaan

Olemme aktiivisesti mukana kehityshankkeissa, joiden tavoitteena asuntokaupan helpottuminen ja nopeutuminen sekä asiakkaan että välittäjän näkökulmasta. Tuomme aktiivisesti esiin välitystyötä käytännössä tekevien näkökulmaa eri alojen yhteishankkeissa, jotka liittyvät esimerkiksi digitaaliseen asunto- ja kiinteistökauppaan. Näin välittäjät voivat keskittyä olennaisimpaan, eli asiakkaan palveluun.

Jatkuva kouluttautuminen palvelun ammattimaisuuden ja työssä menestymisen taustalla

Järjestämme säännöllisesti valmennusta sekä alalle tuleville että ketjussamme jo pitempään työskennelleille.

Uuden myyntineuvottelijan tai jo LKV-tutkinnon suorittaneen kiinteistömaailmalaisen opintopolku Kiinteistömaailmassa alkaa Peruskurssista, jota täydentää ja tukee laaja sähköinen opiskeluympäristömme eli Välkky. Se tarjoaa kattavan opintokokonaisuuden välitystyön eri aihealueista aina järjestelmien käytöstä oman henkilöbrändin vahvistamiseen.

Tarjoamme valmennusta kaksi kertaa vuodessa järjestettävään LKV- ja LVV-kokeeseen (laillistettu kiinteistönvälittäjä ja laillistettu vuokravälittäjä) valmistautuville, joko omana koulutuksenamme tai yhteistyökumppaneittemme kautta, ja henkilöstöämme osallistuu säännöllisesti YKV- eli ylemmän kiinteistönvälittäjän koulutukseen ja tutkintoon.

Uusien Kiinteistömaailman työntekijöiden osallistumista kaksi kertaa vuodessa järjestettävään LKV- ja LVV-kokeeseen (laillistettu kiinteistönvälittäjä ja laillistettu vuokravälittäjä) tuetaan mm. verkko-opiskelumateriaaleilla, ja henkilöstöämme osallistuu säännöllisesti myös YKV- eli ylemmän kiinteistönvälittäjän koulutukseen ja tutkintoon.

Kaikkein merkittävin rooli on kuitenkin työssäoppimisessa, jota ketjun valmennusohjelmat ja verkko-opiskeluympäristö tukevat. Vuonna 2021 yksi keskeisistä kehityshankkeistamme on perehdytyskokonaisuutemme uudelleen mallintaminen ja käyttöönotto ketjussa.

Henkilöstömme työhyvinvointia tuemme hyödyntämällä Elon työkykyjohtamisen malleja ja materiaaleja. Laaja käsikirjasto on kaikkien Kiinteistömaailman esimiesten hyödynnettävissä erilaisiin tilanteisiin työyhteisössä ja henkilökohtaisessa esimiestyössä.

Aktiivisuutta yhteisöissä, joissa elämme

Meille on tärkeää osallistua aktiivisena jäsenenä niiden yhteisön elämään, joissa elämme, ja tehdä yritysvastuuhankkeita yhtenä joukkueena. Alla esimerkkejä näistä teoista:

Vuosi 2021: Kiinteistömaailma kompensoi välitystyössä syntyvät autoilun hiilidioksiidipäästöt istuttamalla Kiinteistömaailma-metsän Tampereelle.

Hankkeen sivut

Lue lisää

Vuosi 2021

Vuonna 2021 istutimme yritysvastuuhankkeenamme Kiinteistömaailma-metsän, joka sitoo välitystyössä tapahtuvassa ajossa syntyvät hiilidioksidipäästöt.

Lue lisää.

Vuosi 2019-2020

Osana ketjun 30-vuotisjuhlallisuuksia Kiinteistömaailman yrittäjät tekivät tammikuussa 2020 yli 30 000 euron lahjoituksen syöpätutkimukselle.

Lue lisää.

Vuosi 2018

Välitimme hyväntekeväisyysjärjestöjen ja yleishyödyllisten yhdistysten testamenttilahjoituksina saamia osakeasuntoja ilman välityspalkkiota. Näin testamenttilahjoituksista saatiin maksimaalinen hyöty sille järjestölle tai yhdistykselle, jolle testamenttaaja halusi lahjoituksensa kohdistuvan.

Lue lisää.

Vuosi 2017

100 välittämisen tekoa eli Kiinteistömaailman sadan asuntomyymän sata tekoa niiden yhteisöjen hyväksi, joissa paikallisesti toimimme. Kampanjamme huomioitiin Valtioneuvoston juhlavuoden Suomi 100 -loppuraportissa yritystarinana (sivu 99). Kuten julkaisussakin kerrotaan ”(Kiinteistömaailman) Ketjuohjaus pesi Nuorten Turvatalon ikkunoita, jotkut taas ulkoilivat palvelutalon asukkaiden kanssa tai järjestivät lauluhetken. Koulun alkuun järjestettiin suojatiepäivystyksiä. Yksi myymälä auttoi vanhaa pariskuntaa tyhjentämään myynnissä olleen omakotitalon, jonne oli vuosikymmenien aikana kertynyt tavaraa aika tavalla.”

Voimmeko auttaa sinua asuntoasioissa?

Ota yhteyttä, niin jutellaan!