Laajasalo, Helsinki

Postinumerot: 00840, 00870

Laajasalo tarjoaa hyvät ulkoilumahdollisuudet

Laajasalossa on runsaasti luontoa. Iso osa Laajasalon kaupallisista palveluista on keskittynyt Yliskylään. Siellä on myös kirjasto, kirkko ja terveyskeskus. Julkinen liikenne toimii liittymälinjoin Herttoniemen metroaseman kautta. Laajasalosta löytyy niin pien- kuin kerrostalojakin ja oppilaitoksia mm. Laajasalon opisto, kansanopisto, jossa voi opiskella esimerkiksi taiteita ja viestintää. Se sijaitsee asuntoloineen aivan meren rannalla.

Tervetuloa Laajasaloon!

Nimestään huolimatta Laajasalo on oikeastaan saari. Alkujaan sen erotti nykyisen Tammisalon kanavan kohdassa sijainnut salmi. Sen maaduttua umpeen Laajasalosta tuli niemi. Kun 1800-luvulla etelämmäksi rakennettiin Laajasalon kanava, alue jäi taas saareksi, mutta siihen alkujaan kuulunut Tammisalo jäi kanavan toiselle puolelle, osaksi mannerta.Laajasalon kaupunginosassa on noin 16 000 asukasta. Laajasalon peruspiirin osa-alueisiin kuuluu Vartiosaari, Yliskylä, Jollas, Tullisaari, Kruunuvuorenranta, Hevossalmi, Villinki, Santahamina ja Itäsaaret.1800- ja 1900-luvun aikoina monella varakkaalla helsinkiläisellä oli kesähuviloita Laajasalossa. Kieltolain aikana Laajasalon saari oli yksi pirtun salakuljetusreiteistä Virosta Suomeen. Paikalliset kalastajat käyttivät tähän tarkoitukseen veneitään. Jatkosodan aikana saarella toimineet tykkiasemat ovat yhä näkyvissä Aake Pesosen puistossa. Laajasalon Palloiluhallit tarjoavat muun muassa yleispalloiluhallin, viisi tenniskenttää ja viisi tenniskenttää ulkona.


Laajasalo lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (73 %) Vuokra-asunnot (23 %) Muu asuminen (4 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (68 %) Pientaloasunnot (32 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (8 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (20 %) Aikuiset (35+ vuotta) (33 %) Eläkeläiset (36 %)

Väestö

Asukasluku 8290
Keski-ikä 44 vuotta
Keskitulo 3993 €/kk
Talouksien keskikoko 2,01 hlö
Asuntojen keskikoko 75,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3266 €/m²

Asuntoja: 4 334 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (34 %) Vuokra-asunnot (65 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (84 %) Pientaloasunnot (16 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (8 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (24 %) Aikuiset (35+ vuotta) (33 %) Eläkeläiset (30 %)

Väestö

Asukasluku 4854
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 3154 €/kk
Talouksien keskikoko 2,01 hlö
Asuntojen keskikoko 69,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta 4410 €/m²

Asuntoja: 2 577 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Laajasalo kartalla

Tervetuloa asumaan Laajasaloon!

Kiinnostuitko asumisesta Laajasalossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Laajasalossa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Laajasalossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä