Suutarila, Helsinki

Postinumerot: 00740

Suutarila on mukava lähiö Vantaanjoen varrella

Suutarila on Koillis-Helsingin kaupunginosa, jonka osa-alueita ovat Töyrynummi ja Siltamäki. Keravanjoki ja sen rantapuisto ovat Siltamäen maiseman keskeinen elementti ja virkistysalue. Töyrynummen osa-alue muodostettiin 1984 osittain Tapaninvainiosta, osittain Siltamäestä ja Ala-Tikkurilasta. Alueelle nousi tiivis pientaloasutus, joka muistuttaa keskieurooppalaista esikaupunkia.

Tervetuloa Suutarilaan!

Siltamäki on yksi hienoimmista esimerkeistä 1970-luvun lähiörakentamisesta. Arkkitehti Pentti Aholan suunnittelema alue on säilynyt poikkeuksellisen hyvin pitkäjänteisten asukkaiden, taloyhtiöiden ja isännöitsijän ansiosta.Siltamäessä toimii Siltamäen nuorisoseura ry, jonka tarkoitus on mm. herättää ja pitää vireillä asukkaiden – erityisesti lasten ja nuorten – toimintaa kotiseudun ja ihmiskunnan hyväksi. Siltamäessä on oma ostoskeskus, josta löytyy päivittäistavarakaupan lisäksi muun muassa uimahalli, apteekki, parturi-kampaamo, pizzeria ja kioski. Töyrynnummen puolella sijaitsee mm. kolme päiväkotia, Töyrynnummen ala-aste ja Suutarilan yläaste. Kiinteistöjaotuksen mukaiseen Suutarilan kaupunginosaan kuuluu myös Tapulikaupunki, joka ei kuitenkaan kuulu Suutarilan, vaan Puistolan peruspiiriin. Tapulikaupungin asukkaiden lähin aluekeskus Helsingin puolella on Malmi, Vantaan puolella Tikkurila.


Suutarila lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (63 %) Vuokra-asunnot (35 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (50 %) Pientaloasunnot (50 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (5 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (29 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 10201
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3581 €/kk
Talouksien keskikoko 2,31 hlö
Asuntojen keskikoko 77,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2774 €/m²

Asuntoja: 4 627 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Suutarila kartalla

Tervetuloa asumaan Suutarilaan!

Kiinnostuitko asumisesta Suutarilassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Suutarilassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Suutarilassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä