Marjaniemi, Helsinki

Postinumerot: 00930

Marjaniemen pientaloalue on vehreä ja näyttävä

Marjaniemi on pientalovaltainen ja vehreä alue Itä-Helsingissä. Se sijaitsee lähellä Itäkeskusta, joten palvelut ovat lähellä, mutta asuinalueena Marjaniemi on huomattavasti rauhallisempi ja hiljaisempi kuin naapurinsa. Valtaosa Marjaniemen asukkaista on perheellisiä, joille se on monin puolin ideaali ympäristö; lähellä on puistoja, viheralueita, rauhallisia teitä ja isoja omakotitaloja, eikä sijainti ole silti kaukana hyvistä liikenneyhteyksistä.

Tervetuloa Marjaniemeen!

Marjaniemi kuuluu Vartiokylän kaupunginosaan yhdessä Itäkeskuksen, Puotilan, Puotinharjun, Myllypuron, Vartioharjun ja Roihupellon teollisuusalueen kanssa. Muita lähialueita ovat mm. Tammisalo, Vartiosaari ja Vuosaari. Marjaniemi sijaitsee Strömnsinlahden ja Vartiokylänlahden rannalla. Kivalontien läheltä löytyy viihtyisä uimaranta. Suurin osa palveluista keskittyy Itäkeskukseen tai Roihuvuoreen. Marjaniemessä liikennöi muutama bussi, ja pienen matkan päästä löytyy Itäkeskuksen metroasema. Marjaniemen historia juontaa juurensa 1920-luvulla perustettuun huvilayhdyskuntaan, joka näkyy yhä komeissa omakoti-, pari- ja rivitaloissa. Alueen rakennukset ovat pääsääntöisesti korkeintaan kaksikerroksisia. Aktiivinen seura- ja yhdistystoiminta on osa Marjaniemeläisten elämää. Mukaan mahtuu muun muassa Marjaniemiseura, kaksi pursiseuraa sekä yksi Suomen suurimmista melontaseuroista.


Marjaniemi lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (43 %) Vuokra-asunnot (55 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (73 %) Pientaloasunnot (27 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (8 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (22 %) Aikuiset (35+ vuotta) (38 %) Eläkeläiset (29 %)

Väestö

Asukasluku 6794
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 3749 €/kk
Talouksien keskikoko 2,08 hlö
Asuntojen keskikoko 80,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3182 €/m²

Asuntoja: 3 408 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Marjaniemi kartalla

Tervetuloa asumaan Marjaniemeen!

Kiinnostuitko asumisesta Marjaniemessä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Marjaniemessä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Marjaniemessä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä