Tapulikaupunki, Helsinki

Postinumerot: 00750

Tapulikaupungissa suositaan kevyttä liikennettä ja vehreitä alueita

Tapulikaupunki sijaitsee Puistolan rautatieaseman länsipuolella. Alun perin Tapulikaupungin aluetta kutsuttiin Puistolan asemanseudun kerrostaloalueeksi, mutta paikalliset nimesivät asuinalueen Tapulikaupungintien mukaan. Myöhemmin, vuonna 1970 lempinimi vakiintui paikan viralliseksi nimeksi. Tapulikaupunki on suunniteltu vehreäksi, tiheästi rakennetuksi asuinalueeksi, jossa suositaan kävelyä, pyöräilyä ja joukkoliikennettä.

Tervetuloa Tapulikaupunkiin!

Tapulikaupungin alueella yksityisautoilun tarve on vähäistä, koska lähipalvelut ovat kattavat, välimatkat lyhyet ja joukkoliikenne toimivaa. Joukkoliikenteen solmukohtana Tapulikaupungista pääsee helposti muualle Koillis-Helsinkiin, keskustaan sekä Vantaan ja Keravan suuntiin. Tapulikaupungin laitamilla on urheilukenttä ja pururata, jonka päälle tehdään hiihtoladut talvisin. Tapulikaupungin keskustassa on suuri autoliikenteeltä rauhoitettu alue. Siellä on erikokoisia kävelykatuja, puistoineen ja leikkipaikkoineen. Aluetta reunustavat kerros- ja rivitalot. Tapulikaupungin lähialueisiin kuuluu Puistola, jonka kanssa yhdessä se muodostaa Puistolan peruspiirin, Tapaninkylä, Töyrynnummi, Siltamäki ja Vantaa. Tapulikaupunki kuuluu kiinteistöjaotuksen mukaan Suutarilan kaupunginosaan yhdessä Siltamäen ja Töyrynnummen kanssa. 


Taulikaupunki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (48 %) Vuokra-asunnot (50 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (59 %) Pientaloasunnot (41 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (26 %) Aikuiset (35+ vuotta) (39 %) Eläkeläiset (21 %)

Väestö

Asukasluku 9208
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 3389 €/kk
Talouksien keskikoko 2,15 hlö
Asuntojen keskikoko 72,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2866 €/m²

Asuntoja: 4 445 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Tapulikaupunki kartalla

Tervetuloa asumaan Tapulikaupunkiin!

Kiinnostuitko asumisesta Tapulikaupungissa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Tapulikaupungissa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Tapulikaupungissa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä