Asuntolaina

Asuntolaina kannattaa varmistaa jo ennen kuin lähtee asuntonäytöille. Pankilta saadun lainalupauksen avulla voit reagoida nopeasti, kun oikea asunto osuu kohdalle ja tiedät tarkemmin oman budjettisi. Asunnon ostajan tietopaketista löydät lisää ajankohtaista tietoa ja vinkkejä myös asuntolainasta. Meillä sinulla on käytössäsi koko Suomen laajuinen verkosto kiinteistönvälityksen ammattilaisia sekä Suomen kolmanneksi suurin asuntoportaali. Autamme sinua löytämään juuri oikean kodin! Täältä osiosta löydät asuntolainaan liittyviä, ajankohtaisia artikkeleita.

Lainalupaus voi vaikuttaa tarjouksen läpimenoon

Pankista saadun lainalupauksen kanssa on helpompi edetä tarjouksen jättämiseen, kun se oikea asunto on löytynyt. Monessa tilanteessa myyjä punnitsee tarjousta sen mukaan, miten nopeasti asunnon saa myytyä. Kerro siis välittäjälle lainalupauksesta jo kun jätät tarjousta!

Mitä asuntolainasta on hyvä tietää?

Asuntolainan korko muodostuu viitekorosta ja marginaalista. Tähän vaikuttaa muun muassa rahoituksen kohde, lainan suuruus, laina-aika ja tarjotut vakuudet. Monesti myös vakuuksilla on vaikutusta asuntolainan korkomarginaaliin. Vakuudeksi kelpaavat esimerkiksi kesämökki tai vanhempien asunto. Pankkiasiointia on siis hyvä valmistella ja selvittää, mitä juuri sinun pankkisi suosittelee lainajärjestelyihin.

Asuntolaina ja säästäminen

Yhä useammalle on tärkeää pystyä säästämään samanaikaisesti, kun lyhentää asuntolainaa. Moni tämän päivän pankki suosittelee myös, että velan lyhentämisen ohella tehdään säästösopimus, jotta rahaa olisi esimerkiksi remonttiin tai arjen iloisiin yllätyksiin. Pankit mitoittavat asuntolainat sinun tarpeisiisi.