Viikinranta, Helsinki

Postinumerot: 00560

Merelliset maisemat ja luonto houkuttelevat Viikinrantaan

Viikinranta sijaitsee suojaisan Vanhankaupunginlahden äärellä ja Vantaanjoen suuaukon itäpuolella. Alueen länsiosaa on rakennettu asuinalueeksi. Viikinranta tunnetaan luonnonläheisyydestä ja komeista maisemista. Pinta-alaltaan suurimman osan Viikinrannan alueesta muodostaa Viikki-Vanhankaupunginlahden kosteikkovaltainen luonnonsuojelualue, joka tunnetaan kansainvälisesti merkittävänä lintujen pesimäalueena.

Tervetuloa Viikinrantaan!

Viikinranta kuuluu Viikin kaupunginosaan ja Latokartanon peruspiiriin. Lähialueita ovat Viikinmäki, Viikin tiedepuisto, Latokartano ja Länsi-Herttoniemi. Viikin kantava teema on viime aikoina ollut ekologisuus, luonnonläheisyys ja lapsiystävällisyys, ja se näkyy myös Viikinrannassa.


Viikinranta lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (43 %) Vuokra-asunnot (56 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (94 %) Pientaloasunnot (6 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (17 %) Lapsettomat nuoret parit (10 %) Lapsiperheet (22 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (15 %)

Väestö

Asukasluku 13187
Keski-ikä 36 vuotta
Keskitulo 3537 €/kk
Talouksien keskikoko 1,99 hlö
Asuntojen keskikoko 61,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 5363 €/m²

Asuntoja: 7 014 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Viikinranta kartalla

Tervetuloa asumaan Viikinrantaan!

Kiinnostuitko asumisesta Viikinrannassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Viikinrannassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Viikinrannassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä