Kiinteistömaailman Digikauppa palvelee asunnon ostajaa ja myyjää

Myyjä saa rahat ja ostaja uuden kodin päivissä, ei viikoissa.

Ei enää pahimmillaan viikkojen sumplintaa sopivan asuntokauppa-ajan löytämiseksi. Tee kaupat Kiinteistömaailman digikaupan avulla muutamassa päivässä ihan vaikka kotisohvalta käsin. Se on helppoa, riittää että sinulla on kännykkä ja pankkitunnukset. Jos kuitenkin haluat tehdä kaupat yhdessä välittäjän kanssa, sekin onnistuu. Kiinteistömaailman välittäjä auttaa sinua tässäkin asiassa. Kiinteistömaailma on ollut mukana rakentamassa digitaalista asuntokauppaa Suomessa. Me tiedämme kuinka tämä toimii, meihin voit luottaa.

Digikauppa on mahdollista sekä asunto-osakkeesta että kiinteistöstä.

Digitaalinen asuntokauppa

Digitaalinen asunto- ja kiinteistökauppa pähkinänkuoressa

Välittäjä huolehtii kaupankäynnin vaiheista, aina tarjouksesta kauppakirjan laadintaan.
Ostaja ja myyjä allekirjoittavat kauppakirjan pankkitunnuksillaan. Samalla valtuutetaan pankit hoitamaan kauppaan liittyvät maksut sekä muut tarvittavat taustatoimet.
Pankit siirtävät osakekirjan tai panttikirjan.

Näin Kiinteistömaailman Digikauppa toimii käytännössä

Asunto-osakkeen digikauppa etenee seuraavasti:

 • Kun tarjous on hyväksytty, välittäjä laatii kauppakirjan ja toimittaa sen sähköisesti ostajan ja myyjän pankeille. Mikäli osakekirja on myyjän hallussa, pankki ohjeistaa osakekirjan toimittamissa pankkiin. Pankit suorittavat omat taustatoimensa enintään viidessä pankkipäivässä.
 • Sen jälkeen ostaja ja myyjä allekirjoittavat kauppakirjan pankkitunnuksillaan. Samalla valtuutetaan pankit hoitamaan kauppaan liittyvät maksut sekä osakekirjan siirron. Kauppa on syntynyt eikä pankkikonttorissa tarvitse käydä!
 • Pankit siirtävät kauppasumman myyjälle ja suorittavat varainsiirtoveron ja välityspalkkion maksun. Jos allekirjoitukset on saatu tavanomaisena pankkipäivänä kello 14:00 mennessä, rahat siirtyvät jo saman päivän aikana.
 • Lopuksi myyjän pankki merkitsee osakekirjaan ostajan nimen ja toimittaa osakekirjan ostajan pankille lainan vakuudeksi.
Asuntokaupat digitaalisesti

Kiinteistön digikauppa etenee seuraavasti:

 • Kun tarjous on hyväksytty, välittäjä laatii kauppakirjan ja toimittaa sen sähköisesti ostajan ja myyjän pankeille sekä maanmittauslaitoksen kiinteistövaihdannan palveluun. Pankit suorittavat omat taustatoimensa enintään viidessä pankkipäivässä.
 • Sen jälkeen ostaja ja myyjä antavat sähköisesti pankeilleen tarvittavat valtuutukset suorittaa maksut ja siirtää panttikirja. Lopuksi kauppakirja allekirjoitetaan maanmittauslaitoksen palvelussa, jolloin erillistä kaupanvahvistajaa ei tarvita. Kauppa on syntynyt eikä pankkikonttorissa tarvitse käydä!
 • Pankit siirtävät kauppasumman myyjälle ja suorittavat varainsiirtoveron ja välityspalkkion maksun. Jos allekirjoitukset on saatu tavanomaisena pankkipäivänä kello 14:00 mennessä, rahat siirtyvät jo saman päivän aikana.
 • Lopuksi panttikirja siirretään ostajan pankille ja maanmittauslaitos käynnistää lainhuudon omistuksen kirjaamiseksi kiinteistörekisteriin.

Digiasuntokaupat ovat mahdolliset, kun:

 • Kaupat tehdään Kiinteistömaailmalla myynnissä olevasta asunto-osakkeesta tai kiinteistöstä.
 • Sekä asunnon myyjän että ostajan pankki käyttävät DIAS-palvelua. Pankeista DIASia käyttävät Aktia, Danske Bank, Handelsbanken, Hypoteekkiyhdistys (Hypo), Nordea, Oma Säästöpankki, OP, Pop Pankki, Säästöpankkiryhmä, S-Pankki ja Ålandsbanken.
 • On tiettyjä tilanteita, joissa digikauppa ei vielä ole mahdollinen. Tarkempaa tietoa saat välittäjältäsi.
DIAS-kauppa

Digitaalinen asuntokauppa on nopea, helppo ja turvallinen!

Sähköinen asuntokauppa

Kiinteistömaailman Digikaupan hyödyt

Kaupat entistä nopeammin: kun kaupantekoon ryhdytään, asunto saa uuden omistajan jopa parissa päivässä nykyisen parin viikon sijasta.
Helppoa ja vaivatonta: kauppakirjan voi allekirjoittaa pankkitunnuksilla kotisohvalta käsin tai vaikkapa kahvitauolla töissä.
Turvallista ja luotettavaa: DIAS-järjestelmä on kehitetty yhdessä kiinteistönvälittäjien ja pankkien kanssa. Palvelun tuottava Digitaalinen asuntokauppa DIAS Oy on Alma-konsernin yhdessä pankkien kanssa omistama yhtiö.

Oletko kiinnostunut asunnon myymisestä entistä nopeammin? Ota yhteyttä!

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä pikaisesti.