Kulosaari, Helsinki

Postinumerot: 00570

Kulosaari on merellinen huvilakaupunginosa

Merellinen Kulosaari tunnetaan huvilakaupunginosana. Saaren asuntojen koot ovat Helsingin suurimpia; keskimääräinen pinta-ala on lähes 90m2. Kulosaaresta pääsee kävelemään siltaa pitkin Mustikkamaan saareen, jonka kautta pääsee myös Korkeasaareen. Keskimääräisellä varallisuudella mitattuna Kulosaari on yksi Helsingin varakkaimmista kaupunginosista.

Tervetuloa Kulosaareen!

Vanhat huvila-alueet löytyvät pääosin Kulosaaren eteläisiltä ja itäisiltä ranta-alueilta. Keskiosassa saarta sijaitsee pieni kerrostaloalue.Kulosaaren pohjoisosan läpi kulkee Itäväylä ja metro, joka vie keskustaan noin kymmenessä minuutissa. Alue on myös monen bussilinjan varrella, joten liikkuminen on helppoa asukkaille, joita saarella on lähes 4000. Kulosaaressa on suomen- ja ruotsinkieliset ala-asteet sekä kaksi lukiota, suomen- ja englanninkielinen Kulosaaren yhteiskoulu, johon sisältyy myös yläaste ja ruotsinkielinen Brändö gymnasium. Alueen tunnetuin ravintola lienee vuonna 1915 perustettu Kulosaaren Casino, joka on suosittu juhlapaikka. Ravintolan merisalista avautuu näkymä Suomenlahdelle.


Kulosaari lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (60 %) Vuokra-asunnot (34 %) Muu asuminen (6 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (73 %) Pientaloasunnot (27 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (11 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (22 %) Aikuiset (35+ vuotta) (30 %) Eläkeläiset (32 %)

Väestö

Asukasluku 3824
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 6002 €/kk
Talouksien keskikoko 2,04 hlö
Asuntojen keskikoko 88,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 4980 €/m²

Asuntoja: 2 070 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kulosaari kartalla

Tervetuloa asumaan Kulosaareen!

Kiinnostuitko asumisesta Kulosaaressa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Kulosaaressa.

Kiinnostuitko asumisesta Kulosaaressa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä