Kruununhaka, Helsinki

Postinumerot: 00170

Kruununhaka on arvokas ja lapsiystävällinen

Kruununhaka on arvokkaiden instituutioiden kaupunginosa. Siellä sijaitsevat muun muassa Presidentin linna, tuomiokirkko ja kaupungintalo. Ydinkeskustan kupeessa sijaitseva Kruununhaka on rauhallisen alueen maineessa, joten se sopii hyvin myös lapsiperheille. Alueella sijaitsevat muun muassa Sibelius-lukio ja useat Helsingin yliopiston laitokset. 

Tervetuloa Kruununhakaan!

Keskeinen osa Kruununhaassa on empiretyylillä rakennettu Senaatintorin ympäristö, sekä Pohjois-Esplanadin ja Aleksanterinkadun välinen alue. Kruununhaan nykyinen katuverkosto syntyi Johan Albrecht Ehrenströmin asemakaavassa vuonna 1812. Monet kaduista on nimetty Romanovin keisarisuvun jäsenten mukaan, ja nimistö heijastelee Suomen suuruhtinaskunnan poliittista ilmapiiriä. Unioninkatu ja Liisankatu ovat vanhimpia vieläkin käytössä olevia kadunnimiä. Aleksanteri I vahvisti ne vieraillessaan Helsingissä vuona 1819. Pohjoissataman edustalla sijaitsee puistosaari nimeltään Tervasaari; saarelta löytyy aittaravintola, lasten leikkipaikka, koira-aitaus uimapaikkoineen, esiintymis- ja tapahtumatila sekä mattolaituri.


Kruununhaka lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (52 %) Vuokra-asunnot (45 %) Muu asuminen (4 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (100 %) Pientaloasunnot (0 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (17 %) Lapsettomat nuoret parit (7 %) Lapsiperheet (16 %) Aikuiset (35+ vuotta) (38 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 7391
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 4658 €/kk
Talouksien keskikoko 1,84 hlö
Asuntojen keskikoko 68,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 7157 €/m²

Asuntoja: 4 573 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kruununhaka kartalla

Tervetuloa asumaan Kruununhakaan!

Kiinnostuitko asumisesta Kruununhaassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Kruununhaassa.

Kiinnostuitko asumisesta Kruununhaassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä