Hermanni, Helsinki

Postinumerot: 00580

Hermanni on vehreä ja perheystävällinen

Hermanni on Helsingin 21. kaupunginosa koillisessa kantakaupungissa. Hermannia pidetään rauhallisena alueena, joka sopii lapsiperheille. Hermannissa on neljä päiväkotia ja ala-aste. Tukkutorin alueella on ravintola- ja huvialue Teurastamo sekä tapahtuma-areena Agroksenmäen holvikellari. Kalasataman metroasema palvelee eteläisintä Hermannia.

Tervetuloa Hermanniin!

Hermannissa on asukkaita reilu 5000 ja työpaikkoja samaa luokkaa. Joukkoliikenneyhteyksiä tarjoavat kaikki Hämeentien bussit ja raitiovaunut.  Hermanni jakautuu virallisesti kolmeen osa-alueeseen: Hermanninmäkeen, Hermanninrataan ja Kyläsaareen. Nimensä Hermanni on saanut vapaaherra Herman Standertskiöld-Nordenstamilta, joka omisti 1880-luvulla Kumpulan kartanon. Hän erotti kartanon maista kolme aluetta, joilta alkoi vuokrata asuintontteja. Nämä alueet kuuluvat nykyiseen Hermanniin, Vallilaan ja Toukolaan. Vuonna 1893 kapunki osti Kumpulan kartanon alueet, ja ne liitettiin Helsinkiin vuonna 1906. Nykyinen Hermanni on rakennettu 1950- ja 1960-luvuilla, eikä vanhoista puutaloista ole monta jäljellä. Hermannin vehreys on silti säilynyt, sillä uudisrakennukset kunnioittavat vanhaa puustoa. 


Hermanni lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (32 %) Vuokra-asunnot (67 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (99 %) Pientaloasunnot (1 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (10 %) Lapsettomat nuoret parit (12 %) Lapsiperheet (24 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (21 %)

Väestö

Asukasluku 2721
Keski-ikä 37 vuotta
Keskitulo 3609 €/kk
Talouksien keskikoko 2,03 hlö
Asuntojen keskikoko 60,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 6292 €/m²

Asuntoja: 1 413 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Hermanni kartalla

Tervetuloa asumaan Hermanniin!

Kiinnostuitko asumisesta Hermannissa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Hermannissa.

Kiinnostuitko asumisesta Hermannissa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä