Pasila, Helsinki

Postinumerot: 00240, 00520

Pasila on uudistuva ja vetovoimainen 

Pasila on Helsingin keskeinen kaupunginosa, joka sijaitsee noin kolmen kilometrin päässä keskustasta. Pasila jaetaan neljään osa-alueeseen – Keski-Pasilaan, Länsi-Pasilaan, Itä-Pasilaan ja Pohjois-Pasilaan. Pasila sijaitsee keskuspuiston äärellä. Kaupunginosasta on kävelymatka moneen muuhunkin mielekkääseen paikkaan, kuten Alppipuistoon ja Linnanmäelle.

Alueen esittely
Asunnot Pasilassa
Ota yhteyttä

Tervetuloa Pasilaan!

Pasilan rautatieasema sijaitsee Keski-Pasilassa. Matkustajamäärältään Suomen toiseksi vilkkaimmalla asemalla pysähtyvät kaikki lähi- ja kaukoliikenteen junat. Hartwall Arena sijaitsee Keski-Pasilan pohjoispuolella.

Länsi-Pasilassa pääsee asumaan keskuspuiston vieressä, lähes autottomalla alueella. Kotitalon kupeesta voi hypätä raitiovaunuun tai vaihtoehtoisesti kävellä sillan yli Pasilan asemalle. Länsi-Pasilasta löytyy myös muun muassa Pasilan poliisitalo ja Auroran sairaalan, Yleisradion sekä MTV:n laajat tonttimaat.

Itä-Pasilan katuverkosto on rakennettu kahteen kerrokseen; autot kulkevat alhaalla ja jalankulkijat yläpuolella. Asuinalue tunnetaan 1970-luvun betonisista elementtitaloista ja niiden suurista, puhtaista linjoista. Itä-Pasilan korkeimpien kerrostalojen ylimmistä ikkunoista aukeavat upeat kaupunkimaisemat – jopa horisontissa pilkottavalla merinäköalalla.

Pohjois-Pasila puolestaan sijaitsee Hakamäentien pohjoispuolella, pääradan ja Keskuspuiston välissä. Pohjois-Pasilan alue on uudistumassa lähivuosina merkittävästi, muun muassa uusilla asuinalueilla ja toimitiloilla.

Pasila lukuina

00240
00520

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (42%)Vuokra-asunnot (56%)Muu asuminen (2%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (99%)Pientaloasunnot (1%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (8%)Lapsettomat nuoret parit (8%)Lapsiperheet (15%)Aikuiset (35+ vuotta) (42%)Eläkeläiset (27%)

Väestö

Asukasluku5138
Keski-ikä42 vuotta
Keskitulo3234 €/kk
Talouksien keskikoko1,88 hlö
Asuntojen keskikoko63,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta4958 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Pasila kartalla

Ladataan karttaa...