Kumpula, Helsinki

Postinumerot: 00560

Kumpula on uniikki ja idyllinen kaupunginosa

Kumpula tarjoaa kodikasta asumista niille, jotka haluavat pysyä kaupungin vilskeen lähellä, mutta kaipaavat kylämäistä tunnelmaa. Limingantietä reunustavat omakotitalot huokuvat vanhan ajan idylliä, ja luonto on vehreää sekä hyvin hoidettua. Monipuolisesta Kumpulasta löytyy asumisvaihtoehtoja myös modernimpaan makuun – onhan iso osa kaupunginosasta rakennettu vasta 1980-luvun jälkeen. Kerrostaloja löytyy esimerkiksi Mäkelänkadulta.

Tervetuloa Kumpulaan!

Kumpulassa sijaitsee yksi Helsingin yliopiston neljästä kampuksesta, Kumpulan kampus. Siellä opiskelee noin 6000 opiskelijaa. Kumpulassa ja sen lähialueilla on jonkin verran opiskelija-asuntoja, joista käydään kovaa kilpailua alueen viihtyvyyden ja suosion vuoksi. Kumpulan jylhää kartanoa ja sen aluetta ympäröi Helsingin yliopiston kasvitieteellinen puutarha, jonka lisäksi kaupunginosasta löytyy myös siirtolapuutarha. Lukuisat ulkoilureitit luovat ideaalin ympäristön luonto- ja liikuntaharrastuksille. Myös Kumpulan maauimalasta löytyy aktiviteetteja. Uima-altaiden ja hyppytelineiden lisäksi alueelta löytyy voimailualue, beach volley- ja koripallokenttä, shakkialue, pomppulinna ja kahvila. Miellyttävää ympäristöä tarjoavat myös lähialueet, joihin kuuluvat mm. Vallila, Käpylä, Vanhakaupunki ja Toukola. Kumpulan palvelut ja kulkuyhteydet ovat hyvällä mallilla. Keskustaan pääsee – sijainnista riippuen – nopeimmillaan noin vartissa. Alue viehättää niin nuoria kuin perheellisiä.


Kumpula lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (43 %) Vuokra-asunnot (56 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (94 %) Pientaloasunnot (6 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (17 %) Lapsettomat nuoret parit (10 %) Lapsiperheet (22 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (15 %)

Väestö

Asukasluku 13187
Keski-ikä 36 vuotta
Keskitulo 3537 €/kk
Talouksien keskikoko 1,99 hlö
Asuntojen keskikoko 61,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 5363 €/m²

Asuntoja: 7 014 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Kumpula kartalla

Tervetuloa asumaan Kumpulaan!

Kiinnostuitko asumisesta Kumpulassa Katso alta kaikki myytävät asunnot Kumpulassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Kumpulassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä