Latokartano, Helsinki

Postinumerot: 00790

Latokartano tarjoaa vihreää asumista viihtyisällä alueella

Latokartano on Viikin kaupunginosan suurin asuinalue. Asuntoja löytyy niin uusista kerrostaloista kuin kodikkaista omakotitaloista puutarhoineen. Latokartanon ensimmäiset asunnot valmistuivat vuonna 1998, joten alue on kokonaisuudessaan tuore. Asuinkortteleista on yhteys laajaan Viikinpuistoon, ja ekologisuus on yksi alueen kantavista teemoista.

Tervetuloa Latokartanoon!

Ekologinen asuminen on tärkeä osuus Viikin suunnittelussa ja rakentamisessa.  Latokartanon eteläosan Eko-Viiikki on Suomen ensimmäinen täysin ekologisesti suunniteltu kaupunginosa. Lähtökohtana on kestävä, terveellinen ja muunneltava asuinympäristö – sellaiset asumisratkaisut, jotka säästävät energiaa ja vähentävät päästöjä sekä jätettä.


Latokartano lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (30 %) Vuokra-asunnot (69 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (91 %) Pientaloasunnot (9 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (15 %) Lapsettomat nuoret parit (11 %) Lapsiperheet (31 %) Aikuiset (35+ vuotta) (31 %) Eläkeläiset (12 %)

Väestö

Asukasluku 10839
Keski-ikä 32 vuotta
Keskitulo 3156 €/kk
Talouksien keskikoko 2,19 hlö
Asuntojen keskikoko 63,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta 4206 €/m²

Asuntoja: 5 185 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Latokartano kartalla

Tervetuloa asumaan Latokartanoon!

Kiinnostuitko asumisesta Latokartanossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Latokartanossa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Latokartanossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä