Myllypuro, Helsinki

Postinumerot: 00920

Myllypuro on väljästi rakennettu ja metsänläheinen

Myllypuro on metsäinen ja kallioinen, väljästi rakennettu asuinalue. Kerrostalot on pääosin 1960-luvulla rakennettuja. Myllypuron länsi-osassa on laaja pientaloalue. Kehä I ja metro tekevät Myllypurossa liikkumisesta helppoa ja siten se on myös hyvien kulkuyhteyksien varrella liikuntapaikkoihin, kuten monitoimihalli Liikuntamyllyyn & salibandyalli Arena Center Myllypuroon.

Tervetuloa Myllypuroon!

Myllypuro kuuluu Vartiokylän kaupunginosaan. Alueen keskustaa uudistettiin 2010-luvun alussa. Vuonna 1986 avatun Metroaseman lisäksi Myllypuron liikenneyhteyksiä vahvistaa kehä I ja sen läpi ajavat bussit. Metron vieressä on koko Itä-Helsinkiä palveleva terveysasema. Ammattikorkeakoulu Metropolian on tarkoitus aloittaa uuden kampuksen rakentaminen Myllypuroon kesällä 2016. Myllypuron länsiosassa on suuri pientaloalue, uusin niistä eli Hallainvuorentien alue on rakentunut 2000-luvun alussa. Vuosituhannen vaihteessa Alakiventien alueelta jouduttiin purkamaan rakennuksia maaperän pilaantumisen takia. Nykyisestä alueesta ja sen puhdistetusta maaperästä on tullut Myllypuron maamerkki, 20 metriä korkea täyttömäki. Se on myllypurolaisten kohtaamis- ja ajanviettopaikka, joka tuo vastapainoa eteläpuolen liikuntapuistolle.


Myllypuro lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (45 %) Vuokra-asunnot (53 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (78 %) Pientaloasunnot (22 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (3 %) Lapsiperheet (22 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (32 %)

Väestö

Asukasluku 12149
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 3113 €/kk
Talouksien keskikoko 2,07 hlö
Asuntojen keskikoko 69,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2841 €/m²

Asuntoja: 6 110 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Myllypuro kartalla

Tervetuloa asumaan Myllypuroon!

Kiinnostuitko asumisesta Myllypurossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Myllypurossa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Myllypurossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä