Malmi, Helsinki

Postinumerot: 00700

Malmi on julkisen liikenteen solmukohta

Malmi on Koillis-Helsingin aluekeskus ja tärkeä liikenteen solmukohta. Juna-aseman molemmilta puolilta löytyy lukuisia liikkeitä ja kauppoja. Malmin kaupunginosa koostuu Ylä-Malmista, Ala-Malmista, Pihlajamäestä, Tattariharjusta, Malmin lentokentästä ja Pihlajistosta. Malmilla ja sen ympäristössä on nähtävissä ensimmäisen maailmansodan aikaan Helsingin suojaksi rakennettuja linnoitteita.

Tervetuloa Malmiin!

Malmi kuului Helsingin maalaiskunnan suurimpiin ja vanhimpiin kyliin ollessaan kunnan hallinnollinen keskus. Alue liitettiin osaksi Helsinkiä vuoden 1946 suuressa alueliitoksessa. Malmin kirkko on rakennettu pitäjän entisen kunnantalon paikalle; siitä tulee kadunnimi Kunnantie. Malmilla asuu yli 24 000 asukasta. Lähistöllä asuvien ihmisten suuri määrä ja lukuisat vaihtoyhteydet tekevät Malmin rautatieasemasta tärkeän. Alueen keskus on nimeltään Malmintori. Malmin lentokenttä palvelee lentokoulutoimintaa, yleisilmailua ja viranomaislentoja. Lentokentän ympärillä on paljon luontoa ja polkuja, jotka ovat lenkkeilijöiden ja kävelijöiden suosiossa. Helsinki-Malmi lentokentän purkamista on suunniteltu, mutta monet lähistön asukkaat sekä muut Helsinkiläiset vastustavat hanketta – jonka tulevaisuudesta ei ole vielä varmuutta.


Malmi lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (38 %) Vuokra-asunnot (60 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (84 %) Pientaloasunnot (16 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (12 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (20 %) Aikuiset (35+ vuotta) (40 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 13176
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 2880 €/kk
Talouksien keskikoko 1,90 hlö
Asuntojen keskikoko 62,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3100 €/m²

Asuntoja: 7 286 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Malmi kartalla

Tervetuloa asumaan Malmiin!

Kiinnostuitko asumisesta Malmilla? Katso alta kaikki myytävät asunnot Malmilla.

Kiinnostuitko asumisesta Malmilla?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä