Viikki, Helsinki

Postinumerot: 00790

Viikki on lapsiystävällinen ekokaupunginosa

Viikki sijaitsee maantieteellisesti Helsingin keskipisteessä, noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta. Kaupunginosan palvelut ovat kasvaneet samassa tahdissa kuin asukasmäärä. Lapsiperheiden suosima asuinalue on tunnettu myös korkeatasoisen tutkimuksen ja yritystoiminnan kaupunginosana. Tiedepuisto on Viikin toiminnallinen keskus sekä Helsingin yliopiston kampus. Ekologisuus ja luonto ovat merkittävässä roolissa Viikissä.

Tervetuloa Viikkiin!

Viikin osa-alueita ovat Viikinranta, Latokartano, Viikin tiedepuisto ja Viikinmäki. Viikinmäen ja Latokartanon osa-alueet ovat yksiä Helsingin tärkeimmistä uudisrakennuskohteista. 
Viikissä liikennöi usea eri bussilinja, ja Lahdenväylä sekä Viikintie ovat alueen tärkeimmät henkilöautoliikenteen runkoväylät. Myös kehä I on lähellä.

Valtakunnallista ja kansainvälistä asemaa Viikki on kerännyt ekologisella asuntorakentamisella, joka energian säästämisen ja jätteen vähentämisen ohella on huomioitu myös luonnon ja peltojen maisemallinen arvon.

Viikissä on toimivat ja kattavat palvelut. Löytyy kouluja, päiväkoteja, nuorisotalo sekä luonnollisesti kaikki tarvittavat päivittäistavaraliikkeet. Lisäksi alue tarjoaa talvipuutarhan, lasten luontokoulun, Vanhankaupunginlahden luonnonsuojelualueen opastuskeskuksen. 


Viikki lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (30 %) Vuokra-asunnot (69 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (91 %) Pientaloasunnot (9 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (15 %) Lapsettomat nuoret parit (11 %) Lapsiperheet (31 %) Aikuiset (35+ vuotta) (31 %) Eläkeläiset (12 %)

Väestö

Asukasluku 10839
Keski-ikä 32 vuotta
Keskitulo 3156 €/kk
Talouksien keskikoko 2,19 hlö
Asuntojen keskikoko 63,0 m²
Asuntojen keskineliöhinta 4206 €/m²

Asuntoja: 5 185 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Viikki kartalla

Tervetuloa asumaan Viikkiin!

Kiinnostuitko asumisesta Viikissä? Katso alta kaikki myytävät asunnot Viikissä ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Viikissä?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä