Puotila, Helsinki

Postinumerot: 00910

Puotila on Helsingin vanhimpia lähiöitä

Puotilan yleisilme on 50-lukulainen, mutta erityisesti metroaseman läheisyyteen on valmistunut uudempaa täydennysrakentamista vuosien 1999-2006 välillä. Helsingin keskustaan pääsee metrolla reilussa vartissa, Itä-Keskukseen on vain kahden minuutin matka. 1800-luvulta peräisin oleva Puotilan kartano tunnetaan nykyisin ravintolana, ja entisajan viljamakasiini toimii Puotilan kappelina.

Tervetuloa Puotilaan!

Puotila kuuluu Vartiokylän kaupunginosaan. johon kuuluu myös Puotinharju, Myllypuro, Marjaniemi, Roihupellon teollisuusalue ja Itäkeskus. Vartiokylässä on kokonaisuudessaan reilu 30 000 asukasta, Puotilassa niistä vajaa 5 000. Lähiö on yleiskaavassa merkitty rakennustaiteellisesti arvokkaaksi alueeksi.Puotinkylän kartanon vieressä on viljelyspalstoja sekä pieni metsäalue Juorumäki. Uimarannalta on näkymät Vartiokylänlahdelle ja Vuosaaren sillalle, jonka toisella puolella on venesatama. Venesatamasta lähtee hyvät kävelyreitit rantaa pitkin Herttoniemeen saakka. Puotilan vedet ovat suosittuja kalastuksen parissa. Puotilan ostoskeskus sisältää ruokakaupan, pari ravintolaa, kukkakioskin sekä nukketeatteri Sampon ja palkitun Olutravintola Pikkulinnun. Puotilassa on kaksi koulua: Puotilan ala-aste, joka aloitti kansakouluna 60-luvun loppupuolella, sekä Vartiokylän yläaste, joka on aloittanut yksityisenä Vartiokylän yhteiskouluna.


Puotila lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (46 %) Vuokra-asunnot (52 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (97 %) Pientaloasunnot (3 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (15 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (16 %) Aikuiset (35+ vuotta) (38 %) Eläkeläiset (26 %)

Väestö

Asukasluku 6231
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 2684 €/kk
Talouksien keskikoko 1,80 hlö
Asuntojen keskikoko 55,7 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3266 €/m²

Asuntoja: 3 647 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Puotila kartalla

Tervetuloa asumaan Puotilaan!

Kiinnostuitko asumisesta Puotilassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Puotilassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Puotilassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä