Malminkartano, Helsinki

Postinumerot: 00410

Malminkartano on ainutlaatuinen lähiö

Malminkartano sijaitsee läntisessä Helsingissä. Alue kuuluu Kaarelan kaupunginosaan, ja sitä rajaavat Vihdintien itäpuolella sijaitseva teollisuusalue, Mätäjoki, Kaarelanpuisto sekä Vantaan kaupunki. Lähiön rakennuskanta on matalaa ja koostuu pääosin rivi- ja kerrostaloista. Läpikulkuliikennettä ei juuri ole, mikä tekee alueesta turvallisen myös lapsille. Kaiken lisäksi luonto on lähellä, eikä keskusta ole liian kaukana – junalla matka taittuu alle vartissa.

Tervetuloa Malminkartanoon!

Malminkartanon tunnetuin maamerkki ja samalla ulkoilijoiden suosima Malminkartanonhuippu näkyy kauas. Täyttömäen huipulle johtavat portaat ovat Helsingin pisimmät ja käsittävät 426 askelmaa. Ei siis ihme, että mäki on suosittu treenipaikka. Mäen ympäri kiemurtelee myös loivempia teitä, jotka mutkittelevat kauniissa maisemissa. Näkymät huipulta ovat upeat – varsinkin, jos sinne sattuu eksymään pimeän aikaan, jolloin voi nähdä lukemattomien kaupungin valojen välkkyvän ympärillä. Mielenkiintoisia luontokohteista Malminkartanossa riittää. Mätäjoen maisemat ovat nimeään kauniimpia, joen varsi ja metsäpolut tarjoavat loistavia lenkki- ja retkeilypolkuja. Kaarelanpuistossa sijaitsee  historiallinen Malminkartanon tupa pihapiireineen. Läheltä Konalan rajaa löytyy skeittipuisto. Luontokohteiden lisäksi Malminkartanossa on kattavat peruspalvelut, jotka sisältävät muun muassa päiväkoteja, kouluja, kauppoja, harrastusmahdollisuuksia, ruokapaikkoja sekä terveyskeskuksen. Päivähoitoa on tarjolla niin julkisella kuin yksityisellä puolella sekä ruotsin kielellä.


Malminkartano lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (35 %) Vuokra-asunnot (64 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (92 %) Pientaloasunnot (8 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (9 %) Lapsiperheet (23 %) Aikuiset (35+ vuotta) (44 %) Eläkeläiset (15 %)

Väestö

Asukasluku 8693
Keski-ikä 36 vuotta
Keskitulo 2932 €/kk
Talouksien keskikoko 2,09 hlö
Asuntojen keskikoko 63,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2839 €/m²

Asuntoja: 4 212 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Malminkartano kartalla

Tervetuloa asumaan Malminkartanoon!

Kiinnostuitko asumisesta Malminkartanossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Malminkartanossa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Malminkartanossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä