Maunula, Helsinki

Postinumerot: 00630

Maunula sijaitsee Keskuspuiston kupeessa

Maunula on jälleenrakennuskauden aikana suunniteltu asumalähiö. Alueen arkkitehtuuri on yksinkertaista ja asuntojen neliöt hyödynnetty tehokkaasti. Vieressä sijaitseva Maunulanpuisto tarjoaa Keskuspuiston ulkoilureitit. Myös naapurialue Pirkkola avaa liikuntapuistollaan mahdollisuudet monipuoliseen liikuntaan.

Tervetuloa Maunulaan!

Maunula on Oulunkylään kuuluva osa-alue. Maunulan peruspiiriin kuuluvat myös Pirkkola, Metsälä ja Maunulanpuisto. Maantieteellisesti Maunulan lähiö alkaa lännessä Keskuspuiston itäpuolelta. Maunulan vanhin, länsiosassa sijaitseva alue on rakennettu 1950-luvun alussa. Itäisen Maunulan Sahamäki on arkkitehti Hilding Eklundin suunnittelema alue, joka koostuu eritasoratkaisuina rinnemaastoon toteutetuista rivitaloista, muutamasta särmikkäästä pistetalosta sekä rinteeseen kaartuvista lamellitaloista. Maunulan väkiluku on noin 7 228 – enimmillään siellä on ollut 12 000 asukasta, mutta asumisväljyyden kasvaessa määrä on pienentynyt.


Maunula lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (37 %) Vuokra-asunnot (62 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (87 %) Pientaloasunnot (13 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (11 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (16 %) Aikuiset (35+ vuotta) (37 %) Eläkeläiset (31 %)

Väestö

Asukasluku 8299
Keski-ikä 43 vuotta
Keskitulo 2784 €/kk
Talouksien keskikoko 1,79 hlö
Asuntojen keskikoko 59,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3671 €/m²

Asuntoja: 4 780 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Maunula kartalla

Maunulassa sinua palvelee

Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »
Ota yhteyttä tai sovi esittely » Piilota lomake »

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Maunulaan!

Kiinnostuitko asumisesta Maunulassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Maunulassa.

Kiinnostuitko asumisesta Maunulassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä