Eira, Helsinki

Postinumerot: 00150

Eira tunnetaan huvilakaupunginosana

Eira on pieni kaupunginosa eteläisessä Helsingissä. Eira on tunnettu huvilakaupunginosana ja eroaa naapurialueistaan, kuten Punavuoresta ja Ullanlinnasta muun muassa kapeiden ja kaartuvien katujensa vuoksi. Myös rakennukset ovat yleensä sijoitettu keskelle tonttia – ei kadun varteen. Suurin osa rakennuskannasta edustaa jugendtyyliä. Taloista suurin osa on kolmikerroksisia kerrostaloja, jotka on rakennettu 1910-luvulla.

Tervetuloa Eiraan!

Eira tunnetaan komeista maisemista ja merinäkymistä. Vanhan rakennustaiteen seurana vehreyttä ja luontoa tarjoaa Eiran puisto, joka hämmästyttää kauniisti hoidetuilla istutuksillaan ja kesäisellä väriloistolla. Tunnelmaa löytyy myös mm. Engelinaukiolta.

Eiran kaupunginosa on määritelty kaupunkikuvan kannalta rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi alueeksi. Alueella liikennöivät raitiolinjat 1A ja 3 sekä bussit 14 ja 18.

Keskustan läheisyyden ansiosta kaikki palvelut ovat lähellä – mukaan lukien meri. Eiranrannasta löytyy koirapuisto, pysäköintialue veneilijöiden tarpeisiin sekä uudempaa asutusta. Eiranrannan kadun eteläpuolella sijaitseville Ursinin kallioille on pystytetty muistomerkki merenkulkijoille ja mereen menehtyneiden kunniaksi.


Eira lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (49 %) Vuokra-asunnot (46 %) Muu asuminen (5 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (100 %) Pientaloasunnot (0 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (26 %) Lapsettomat nuoret parit (8 %) Lapsiperheet (11 %) Aikuiset (35+ vuotta) (37 %) Eläkeläiset (18 %)

Väestö

Asukasluku 9299
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 4467 €/kk
Talouksien keskikoko 1,64 hlö
Asuntojen keskikoko 55,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 7247 €/m²

Asuntoja: 6 737 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Eira kartalla

Tervetuloa asumaan Eiraan!

Kiinnostuitko asumisesta Eiraan? Katso alta kaikki myytävät asunnot Eirassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Eirassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä