Asunto perintönä

Perintöasunto herättää monenlaisia kysymyksiä. Kannattaako asunto jättää perintönä ja mitä kuluja perinnöstä tulee maksettavaksi? Perintövero on suurempi kaukaisemmille perijöille, kuin lähisukulaisille. Asunnon jättäminen perinnöksi kannattaa valmistella yhdessä perijän kanssa, mikäli mahdollista. Perinnönantaja voi esimerkiksi antaa asunnon lahjana ja jättää itselleen hallintaoikeuden, jolloin käyttöoikeus asuntoon säilyy, vaikka omistussuhde siirtyisikin. Täältä löydät aiheesta lisätietoa.

Yhtiöjärjestys kannattaa lukea tarkoin

Asunto-osakeyhtiön yhtiöjärjestyksessä on voitu määritellä yhtiölle ja osakkaille oikeus lunastaa myynnissä oleva asunto myyntihinnalla. Varmista siis mahdollisuuksien mukaan, että asunto vaihtaa omistajaa järkevällä tavalla, mikäli perintönä jättäminen ei ole ensimmäinen vaihtoehto. Kiinteistömaailman asiantuntijat auttavat vaikeissakin asioissa luottamuksella ja asiantuntevasti.

Kannattaako asunto periä vai myydä?

Jossain elämän vaiheessa saatamme joutua järjestelemään läheisen kuolinpesän asioita. Monelle suurin kysymys tulee vastaan, kun pitää päättää: myynkö kuolinpesän asunnon vai otanko sen vastaan perintönä? Kun perijöitä on useampia, tilanne on vielä haastavampi.

Me autamme elämän vaikeissakin tilanteissa ja hoidamme mm. asunnon hinnan arvioinnin puolueettomasti ja luottamuksella. Kiinteistömaailmalla käytössäsi on koko ketjun apu, oli asunto sitten lähellä tai kaukana.