Arabia, Helsinki

Postinumerot: 00560

Arabia on sekoitus uutta ja vanhaa

Arabianranta on Toukolan kaupunginosaan kuuluva asuntoalue Helsingin itäisessä kantakaupungissa. Alueella sijaitsee muun muassa Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu, ammattikorkeakoulu Metropolian kulttuuri- ja palvelualan toimipisteet ja Pop & Jazz konservatorio. Arabia sopii niin lapsiperheille kuin nuorille.

Tervetuloa Arabiaan!

Arabianrannasta pääsee kätevästi Helsingin keskustaan, joko raitiovaunulla tai bussilla. Luonnon ystäville lähistöltä löytyy myös Vanhankaupunginkoski sekä Lammassaari. Arabianrannassa on myös peruskoulu ja ruotsinkielisiä oppilaitoksia mm. Ammattikorkeakoulu Arcada ja ammattikoulu Praktikum. Toisin kuin usein luullaan – Arabianranta ei ole saanut nimeään Arabian tehtaista. Arabianrannan eksoottinen nimi juontaa juurensa ajalle, jolloin sijainnin koettiin olevan hyvin kaukana keskustasta. Tehdas sen sijaan otti nimensä Arabian huvilasta. Arabianranta tarjoaa jotain kaikille; se on sekoitus uutta ja vanhaa, luontoa ja urbaania kaupunkia, taidetta tai tekniikkaa sekä paljon muuta.


Arabia lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (43 %) Vuokra-asunnot (56 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (94 %) Pientaloasunnot (6 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (17 %) Lapsettomat nuoret parit (10 %) Lapsiperheet (22 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (15 %)

Väestö

Asukasluku 13187
Keski-ikä 36 vuotta
Keskitulo 3537 €/kk
Talouksien keskikoko 1,99 hlö
Asuntojen keskikoko 61,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 5363 €/m²

Asuntoja: 7 014 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Arabia kartalla

Tervetuloa asumaan Arabiaan!

Kiinnostuitko asumisesta Arabiassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Arabiassa.

Kiinnostuitko asumisesta Arabiassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä