Pohjois-Haaga, Helsinki

Postinumerot: 00320

Pohjois-Haaga on viihtyisä 50-lukulainen lähiö

Pohjois-Haaga on Haagan kaupunginosan osa-alue. Etelässä ja lännessä puistokaistaleet erottavat sen naapurialueista Etelä-Haagasta ja Lassilasta. Hämeenlinnanväylän ylittävien kevyen liikenteen siltojen kautta Pohjois-Haagasta on yhteys Keskuspuistoon ja Pirkkolan liikuntapuistoon. 

Tervetuloa Pohjois-Haagaan!

Pohjois-Haagasta on hyvät liikenneyhteydet eri suuntiin, esimerkiksi Helsingin keskustaan pääsee junalla noin 12 minuutissa. Rautatieasema ja sen seutu kuuluu virallisesti Lassilaan, joka on myös Haagan osa-alue.

Pohjois-Haagassa on runsaasti palveluita ja oppilaitoksia, joihin kuuluu ala-aste ja urheilulukio, jonka kanssa yhteisissä tiloissa toimii yläaste. Alueelta löytyy skeittipuisto, koirapuisto, leikkipuistoja sekä useita päiväkoteja. Vanha ostoskeskus on suojeltu, ja lisää palveluita tarjoaa Thalianaukio, jonka vierestä löytyy myös taksiasema.

Lähistöllä sijaitseva Alppiruusupuisto eli Rodonpuisto tarjoaa idyllisiä kävelyreittejä, luontoa sekä kauniita maisemia – siellä kannattaa vierailla erityisesti kesäkuussa, kun alppiruusut tyypillisesti kukkivat.


Pohjois-Haaga lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (47 %) Vuokra-asunnot (50 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (97 %) Pientaloasunnot (3 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (28 %) Lapsettomat nuoret parit (8 %) Lapsiperheet (11 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (20 %)

Väestö

Asukasluku 9726
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 2971 €/kk
Talouksien keskikoko 1,62 hlö
Asuntojen keskikoko 49,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 4901 €/m²

Asuntoja: 6 440 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Pohjois-Haaga kartalla

Tervetuloa asumaan Pohjois-Haagaan!

Kiinnostuitko asumisesta Pohjois-Haagassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Pohjois-Haagassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Pohjois-Haagassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä