Tapanila, Helsinki

Postinumerot: 00730

Tapanila on vanha huvila-alue

Tapanilan vanhimmilla kaduilla, Simeonintien ja Kuulijantien lähistöllä voi aistia idyllistä menneen maailman tunnelmaa. Myös nykyaikainen lähiörakentaminen näkyy Tapanilan uudisrakennusalueilla. Tapanila on vanha huvila-alue, länsiosa on pientalovaltainen. Radan itäpuolella on kerrostaloalue, joka on 1970- ja 1980-luvulla rakennettua – lukuun ottamatta 2000-luvun jälkeen rakennettua Falkullan aluetta. Tapanila valittiin Suomen kotiseutuliiton toimesta vuoden 2009 kaupunginosaksi.

Tervetuloa Tapanilaan!

Tapanila kuuluu Tapaninkylän kaupunginosaan, joka jakautuu kahteen – Tapanilaan ja Tapaninvainioon. Alue on etupäässä pienkerros-, omakoti- ja rivitaloaluetta. Tapaninvainiolla on hyvät ulkoilumahdollisuudet Vantaanjoen ja Tuomarinkylän läheisyydessä. Tapanilassa toimii vuonna 1900-luvun alussa perustettu työväenyhdistys, jonka omistama, melkein yhdistyksen ikäinen työväentalo on nykyisin suojeltu. Tapanilassa tiedetään olleen asutusta jo 1500-luvulta. Rautatie on kiihdyttänyt kasvua aina 1860-luvulta lähtien. Rautatien varteen perustettiin 1907 pysäkki, josta on tullut nykyinen Tapanilan juna-asema. Varsinaista asemarakennusta Tapanilalla ei enää ole. Tapanilan juna-asemalla pysähtyy kehärataa kulkevat i- ja p-junat, sekä yöaikaan t-juna. Linja-autoyhteydet toimivat alueella suhteellisen hyvin.


Tapanila lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (58 %) Vuokra-asunnot (40 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (51 %) Pientaloasunnot (49 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (7 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (29 %) Aikuiset (35+ vuotta) (40 %) Eläkeläiset (20 %)

Väestö

Asukasluku 11305
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3841 €/kk
Talouksien keskikoko 2,22 hlö
Asuntojen keskikoko 75,5 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3228 €/m²

Asuntoja: 5 339 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Tapanila kartalla

Tervetuloa asumaan Tapanilaan!

Kiinnostuitko asumisesta Tapanilassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Tapanilassa.

Kiinnostuitko asumisesta Tapanilassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä