Lauttasaari, Helsinki

Postinumerot: 00200, 00210

Lauttasaari on merellinen ja lapsiystävällinen

Lauttasaari sijaitsee vain kolmen kilometrin päässä Helsingin keskustasta. Luonto ja erityisesti meri ovat lähellä. Kesäisin suositut uimarannat houkuttelevat muitakin kuin alueella asuvia nauttimaan auringosta. Ympäri vuoden saari on mahdollista kiertää pyöräillen tai lenkkeillen. Jos tulet Lauttasaareen kesällä Helsingin keskustasta päin, voit bongata Lauttasaaren sillalla useita kalastajia.

Tervetuloa Lauttasaareen!

Lauttasaari on ulkoilijan unelma. Isoin ulkoilualue on eteläkärjen Ryssänkärki (Särkiniemen- ja Veijarivuorenpuisto), jonka läheltä löytyy myös siirtolapuutarha-alue. Alueella voit nauttia saaristomaisemasta ja lukuisista ulkoilureiteistä. Lauttasaari tarjoaa myös oivat mahdollisuudet veneilijöille: merenrannassa on useita venepaikkoja ja vierasvenesatamakin löytyy. Lauttasaaren alueita ovat Kotkavuori, Vattuniemi, Myllykallio sekä Koivusaari, jonka kapea salmi erottaa varsinaisesta Lauttasaaresta. Alue sopii myös lintubongareille. Saaren korkeimmalta kalliolta avautuu hieno maisema, ja sieltä löytyy lintutorni. Jos talvella on pakkasta, merenrannasta pääsee kätevästi jäälle vaikkapa hiihtämään tai luistelemaan. Lauttasaaresta löytyy myös talviuimareiden paikka ja saunaseura.


Lauttasaari lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (56 %) Vuokra-asunnot (41 %) Muu asuminen (4 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (95 %) Pientaloasunnot (5 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (18 %) Lapsettomat nuoret parit (9 %) Lapsiperheet (16 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (24 %)

Väestö

Asukasluku 14921
Keski-ikä 40 vuotta
Keskitulo 3950 €/kk
Talouksien keskikoko 1,79 hlö
Asuntojen keskikoko 60,1 m²
Asuntojen keskineliöhinta 5897 €/m²

Asuntoja: 9 122 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (68 %) Vuokra-asunnot (29 %) Muu asuminen (3 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (99 %) Pientaloasunnot (1 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (7 %) Lapsiperheet (19 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (30 %)

Väestö

Asukasluku 7697
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 4938 €/kk
Talouksien keskikoko 1,91 hlö
Asuntojen keskikoko 71,3 m²
Asuntojen keskineliöhinta 6075 €/m²

Asuntoja: 4 374 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Lauttasaari kartalla

Tervetuloa asumaan Lauttasaareen!

Kiinnostuitko asumisesta Lauttasaaressa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Lauttasaaressa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Lauttasaaressa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä