Vantaa asuinalueena

Pohditko, millainen Vantaa on asuinalueena? Nyt voit tehdä tarkempaa tuttavuutta kotisohvaltasi käsin! Asuinalueen nimeä napsauttamalla tutustut kustakin alueesta koostamaamme tiiviiseen asumisen tietopakettiin. Katso myös myytävät asunnot ja asuntojen hintatilastot ja ota Vantaa asuinalueena haltuusi!

Asola, Vantaa »

Asolan väkiluku on nousussa

Asola on kaupunginosa Korson, Koivukylän, Rekolan ja Ilolan välissä. Peijaksen sairaala sijaitsee Asolassa. Asolan väestö on ollut voimakkaassa kasvussa sen jälkeen, kun Asolanväylän, Rekolan aseman läheisyyteen sekä Rekolanmäkeen on valmistunut uusia kerrostaloja.

Postinumerot 01400

Hakunila, Vantaa »

Hakunila on lähiö, jossa on hyvät liikuntamahdollisuudet

Hakunilan keskus on mäelle vuonna 1970 muodostunut kerrostalolähiö. Hakunilaan ja sen läpi kulkee useita eri bussilinjoja. Ympäröiviltä alueilta löytyy pientaloja sekä runsas luontoalue, joka sopii talvisin hiihtäjille. Vuoden 2008 Vantaan SM-hiihdot järjestettiin Hakunilan urheilupuistossa ja lisäksi paikalla on järjestetty myös Myötätuulirock-musiikkitapahtuma.

Postinumerot 01200

Hiekkaharju, Vantaa »

Hiekkaharju on rauhallinen omakotitaloalue

Hiekkaharju sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Tikkurilasta ja sen monipuolisista palveluista. Päätien ja aseman ympärillä on jonkin verran kerrostaloasutusta, mutta suurin osa Hiekkaharjua on rauhallista omakotitaloaluetta. Alueen maamerkkinä tunnetaan erikoisen muotoinen Hiekkaharjun vesitorni, joka kuuluu virallisesti Simonkylän puolelle. Rautatieaseman pohjoispuolella on mahdollisuus päästä pelaamaan golfia tai tutustua yhteen seudun suurimmista kuntoklubeista, Forever Hiekkaharjuun.

Postinumerot 01350

Ilola, Vantaa »

Ilolassa on pientaloja ja suuria asuntoja

Ilola sijaitsee Tikkurilan palvelualueen pohjoisosassa ja kuuluu Koivukylän suuralueeseen. Alue on pien- ja rivitalovaltaista – noin viidennes asunnoista on kerrostaloissa. Suurin osa asunnoista on omistusasuntoja, ja niiden keskikoko on noin 90 neliömetriä; perheiden koot ovatkin alueella Vantaan kolmanneksi suurimpia. Lähellä Tuusulan rajaa sijaitsee luonnonsuojelualue, Kylmäojan korpi, jonne voi tehdä patikkaretkiä.

Postinumerot 01390

Itä-Hakkila, Vantaa »

Itä-Hakkila on lapsiystävällinen ja luonnonläheinen

Itä-Hakkila sijaitsee Hakunilan pohjoispuolella, vanhan Lahdentien varrella. Itä-Hakkila on pääosin pientaloaluetta. Lähistön viheralueisiin kuuluu Sipoonkorven kansallispuisto, joka tarjoaa kodin kymmenille uhanalaisille lajeille. Paikka on mainio myös retkeilyyn ja muihin ulkoilma-aktiviteetteihin.

Postinumerot 01260

Kivistö, Vantaa »

Kivistö on kehittyvä ja värikäs asuinalue

Kehäradan varrella sijaitsevaan Kivistöön kehittyy lähivuosina kaupunkimainen keskusta palveluineen. Alueesta kasvaa kotikaupunki jopa 30 000 ihmiselle. Kivistön keskustasta voi löytyä uusi koti ullakkohuoneistosta hyvällä maisemalla tai modernista kaupunkipientalosta. Alueen viihtyvyyttä kehitetään jatkuvasti – sieltä löytyy jo puistoja ja viheralueita, sekä pian väriä antava katugalleria.

Postinumerot 01700

Koivukylä, Vantaa »

Koivukylä on palveluiden äärellä

Koivukylä toimii alueensa palvelukeskuksena. Koivukylän rautatieasemalta pääsee Helsingin ja Keravan suuntiin K-, N- ja T-junilla. Lähellä on myös Leinelän juna-asema, josta on yhteys lentoasemalle. Koivukylästä löytyy hyvät peruspalvelut: useita ruokakauppoja, muutamia vaateliikkeitä, Alko, apteekki, kirjasto sekä pizzerioita ja kahviloita. Neljän kilometrin päässä ovat saatavilla myös Tikkurilan laajemmat palvelut.

Postinumerot 01360

Länsimäki, Vantaa »

Länsimäki on lähiö luonnon ja historian äärellä

Länsimäki kuuluu Hakunilan palvelualueeseen. Se sijaitsee lähellä Helsingin Mellunmäen metroasemaa, joka on monen Länsimäkeläisen pääasiallinen kulkuväline. Kaupunginosa jakautuu metroaseman läheisyyteen keskittyvään lähiöalueeseen ja itäosaan, joka koostuu lähinnä pelloista ja metsistä. Länsimäen alueella on myös kulttuurihistoriallisesti arvokkaita kohteita, kuten Westerkullan kartano ja sen maat.

Postinumerot 01280

Martinlaakso, Vantaa »

Martilanlaakso on suosittu asuinpaikka kehäradan varrella

Martinlaakso on rakennettu Martinkylän maareksisterikylän takametsään. Vanha Martinkylä sijaitsee Vanhan Nurmijärventien varrella, ja siellä on ollut maataloja jo 1500-luvulla. Martinlaakson Pääkatu on leveä ja lehtevä bulevardi. Alue sijaitsee kehäradan varrella; juna vie Helsingin keskustaan parissa kymmenessä minuutissa, lentokentälle reilussa 10 minuutissa. Aseman viereen valmistui uusi kauppakeskus vuonna 2011.

Postinumerot 01620

Myyrmäki, Vantaa »

Myyrmäki tarjoaa palveluita koko Länsi-Vantaalle

Myyrmäki on yksi pääkaupunkiseudun aluekeskuksista ja tarjoaa palveluita koko Länsi-Vantaalle. Liikuntaa harrastaville Myyrmäessä on kaksi jäähallia, yleisurheilukenttä ja jalkapallostadion – sekä jalkapallohalli, jossa pidetään satunnaisesti kirpputoreja ja harrastemessuja. Vuonna 2008 valmistunut Energia-areena on salibandyn ja lentopallon pelaajien harjoittelupaikka.

Postinumerot 01600

Pakkala, Vantaa »

Pakkala on Jumbon palveluiden äärellä

Kaupunginosa on saanut nimensä Backaksen kartanosta, jonka maille se on rakennettu. Pakkalan asuntoalueihin kuuluu Veromäki, Kartanonkoski, Sandbacka ja Pakkalanrinne. Asukasluku on noussut huomattavasti vuosituhannen vaihteen jälkeen. Läheisiin palveluihin kuuluu muun muassa Jumbo.

Postinumerot 01510, 01520

Ruskeasanta, Vantaa »

Ruskeasanta on lapsiperheiden suosiossa

Ruskeasanta on etenkin lapsiperheiden asuinaluetta. Alueelta löytyy yli 200 vuotta vanhoja maatiloja. Asuinrakentaminen Ruskeasannassa alkoi 1700-luvulla. Nykyinen rakennuskanta koostuu pääasiassa omakoti- ja rivitaloista. Ristipuro-nimisellä alueella näkee myös pienkerrostaloja. Ruskeasannan maastoa hallitsee Kylmäoja, jonka varrella kasvaa vehreää lehtoa. 

Postinumerot 01390

Simonkylä, Vantaa »

Simonkylä on lapsiperheiden suosiossa

Simonkylä sijaitsee Tikkurilan pohjoispuolella. Alue koostuu Simonmetsän, Simonkallion, Simonsillan ja Malminiityn kerrostaloalueista sekä niiden välisistä omakotitaloalueista. Simonkylänpuistosta löytyy virkistysalue, jonka lenkkipolut aurataan talvisin hiihtoladuiksi. Samalta seudulta löydät Hiirilammet ja Hiiriharjun tekomäen, josta lapset saavat talvisin pulkkamäen. Simonmetsässä on jalkapallo- ja sulkapallokenttiä sekä frisbeegolf-rata.

Postinumerot 01350

Tammisto, Vantaa »

Tammisto on monipuolinen ja hyvämaineinen asuinalue

Vantaan- ja Keravanjoen haarassa sijaitseva Tammisto sopii monenlaisille ihmisille. Alue tarjoaa moderneja rivi- ja kerrostaloja, sekä omakotitaloja Tammimäentiellä ja Kirkkotiellä. Tammisto-Pakkalasta on kehittynyt seudun kaupallinen keskus – syynä väestömäärä ja sijainti liikenteen solmukohdassa. Tammistonmäki on Vantaan ensimmäinen luonnonsuojelualue; siellä sijaitsee jalopuita, muun muassa tammia, joista kaupunginosa on nimensäkin saanut.

Postinumerot 01520

Tikkurila, Vantaa »

Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus

Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus ja merkittävin taajama. Tikkurilan rautatieasema on Suomen kolmanneksi vilkkain, ja Helsingin keskustaan pääsee nopeimmalla junalla alle vartissa, lentokentälle reilussa viidessä minuutissa. Tikkurilan Tiedekeskus Heureka vetää vuosittain noin 300 000 vierailijaa. Kesäisin piknikväki viihtyy Heurekan viereisillä niityillä Vantaanjoen varrella. Joen varsi sopii myös lenkkeilijöille – tai kenelle tahansa luonnon ystävälle.

Postinumerot 01300

Vaarala, Vantaa »

Vaaralassa on omakotitaloja ja yrityksiä

Fazerin vesitorni on maamerkki, joka näkyy kauas. Se sijaitsee Vaaralan itäosassa, joka on yritysaluetta, josta Fazerin lisäksi löytyy muun muassa Valion juustotehdas. Vaaralan ydin koostuu kallioisille mäenkumpareille ja niiden välisiin peltonotkelmiin rakennettuun puiseen omakotitaloalueeseen. Kehä III:n tuntumaan on noussut rivitaloja ja joitain kerrostaloja. Vaaralan eteläosassa on luonnonsuojelualue, Slåttmossanin kohosuo.

Postinumerot 01230

Vantaanlaakso, Vantaa »

Vantaanlaakso on idyllinen asuinpaikka

Vantaanjoen varren maisemat ovat pitkään suosineet asumista. Vantaanlaakson alueella on vähemmän yksinasuvia ja enemmän perheitä kuin kaupungissa keskimääräisesti. Vantaanlaakson palveluihin kuuluu muun muassa ostoskeskus, päiväkoti ja Myllymäen koulu, jonka entisiin oppilaisiin kuuluu suomalainen F1-kuljettaja Mika Häkkinen. Kauniita maisemia arvostavalle Vantaanlaakson rantapelloilta löytyy 1950-luvulla rakennettu idyllinen siirtolapuutarha.

Postinumerot 01670

Viertola, Vantaa »

Viertola on rauhallinen pientaloalue Tikkurilan palvelujen äärellä

Viertola sijaitsee Tikkurilan vieressä. Alue on hallinnollisesti oma kaupunginosa, mutta käytännössä osa Tikkurilan taajamaa. Viertolalaiset käyttävät pääasiassa Tikkurilan palveluita. Viertola on rauhallista, pientalovaltaista aluetta. Lähempänä Tikkurilan rajaa näkee myös kerrostaloasutusta.

Postinumerot 01300