Asola, Vantaa

Postinumerot: 01400

Asolan väkiluku on nousussa

Asola on kaupunginosa Korson, Koivukylän, Rekolan ja Ilolan välissä. Peijaksen sairaala sijaitsee Asolassa. Asolan väestö on ollut voimakkaassa kasvussa sen jälkeen, kun Asolanväylän, Rekolan aseman läheisyyteen sekä Rekolanmäkeen on valmistunut uusia kerrostaloja.

Tervetuloa Asolaan!

Asolan omakotitaloalue on syntynyt sotien jälkeen, kun alue palstoitettiin rintamamiestaloiksi. Parinkymmenen vuoden ajaksi rakentaminen hiljeni, mutta vilkastui jälleen 1990-luvulla; siihen suuri vaikutus oli uudella yhteydellä Korsosta etelään eli Asolanväylällä. Sen varrelle on noussut runsaasti uusia asuinalueita.
Asolan palveluihin kuuluu muun muassa Peijaksen sairaala, joka on osa Helsingin yliopistollista keskussairaalaan HYKSiä.


Asola lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (51 %) Vuokra-asunnot (48 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (42 %) Pientaloasunnot (58 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (6 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (33 %) Aikuiset (35+ vuotta) (35 %) Eläkeläiset (23 %)

Väestö

Asukasluku 8266
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3685 €/kk
Talouksien keskikoko 2,36 hlö
Asuntojen keskikoko 82,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2690 €/m²

Asuntoja: 3 648 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Asola kartalla

Tervetuloa asumaan Asolaan

Kiinnostuitko asumisesta Asolassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Asolassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Asolassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä