Hiekkaharju, Vantaa

Postinumerot: 01350

Hiekkaharju on rauhallinen omakotitaloalue

Hiekkaharju sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Tikkurilasta ja sen monipuolisista palveluista. Päätien ja aseman ympärillä on jonkin verran kerrostaloasutusta, mutta suurin osa Hiekkaharjua on rauhallista omakotitaloaluetta. Alueen maamerkkinä tunnetaan erikoisen muotoinen Hiekkaharjun vesitorni, joka kuuluu virallisesti Simonkylän puolelle. Rautatieaseman pohjoispuolella on mahdollisuus päästä pelaamaan golfia tai tutustua yhteen seudun suurimmista kuntoklubeista, Forever Hiekkaharjuun.

Alueen esittely
Asunnot Hiekkaharjussa
Ota yhteyttä

Tervetuloa Hiekkaharjuun!

Hiekkaharju on saanut nimensä sijainnistaan harjun kohdalla. Tosin harju on jääkauden jälkeisten merivaiheiden takia tasoittunut matalaksi, ja siitä on sodanaikaisen hiekanoton takia tuhoutunut pitkiä pätkiä. Alun perin Hiekkaharju oli vain rautatieseisakkeen nimi, mutta sotien jälkeen koko kaupunginosaa alettiin kutsua tällä nimellä. Rautatieyhteyksien vuoksi alueelle levisi omakotitaloasutusta 1920- ja 1930-luvuilla.

Alueen palvelut ja liikkeet sijoittuvat aseman ympärille. Rautatieaseman pohjoispuolella on mahdollisuus päästä pelaamaan golfia tai tutustua yhteen seudun suurimmista kuntoklubeista, Forever Hiekkaharjuun. Hiekkaharjun urheilukenttä kuuluu virallisesti Jokieniemen puolelle. Hiekkaharjussa on myös ala-aste. Hiekkaharjun ammattioppilaitos sijaitsee maantieteellisesti Jokieniemessä.

Hiekkaharju lukuina

01350

Asuminen

Asumismuoto

Omistusasunnot (52%)Vuokra-asunnot (47%)Muu asuminen (1%)

Asumistyyppi

Kerrostaloasunnot (73%)Pientaloasunnot (27%)

Taloudet

Nuoret yksinasuvat (13%)Lapsettomat nuoret parit (6%)Lapsiperheet (24%)Aikuiset (35+ vuotta) (36%)Eläkeläiset (21%)

Väestö

Asukasluku9904
Keski-ikä38 vuotta
Keskitulo3230 €/kk
Talouksien keskikoko2,00 hlö
Asuntojen keskikoko67,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta2729 €/m²

Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015
Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018

Tekstin lähde: Wikipedia

Hiekkaharju kartalla

Ladataan karttaa...