Hiekkaharju, Vantaa

Postinumerot: 01350

Hiekkaharju on rauhallinen omakotitaloalue

Hiekkaharju sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Tikkurilasta ja sen monipuolisista palveluista. Päätien ja aseman ympärillä on jonkin verran kerrostaloasutusta, mutta suurin osa Hiekkaharjua on rauhallista omakotitaloaluetta. Alueen maamerkkinä tunnetaan erikoisen muotoinen Hiekkaharjun vesitorni, joka kuuluu virallisesti Simonkylän puolelle. Rautatieaseman pohjoispuolella on mahdollisuus päästä pelaamaan golfia tai tutustua yhteen seudun suurimmista kuntoklubeista, Forever Hiekkaharjuun.

Tervetuloa Hiekkaharjuun!

Hiekkaharju on saanut nimensä sijainnistaan harjun kohdalla. Tosin harju on jääkauden jälkeisten merivaiheiden takia tasoittunut matalaksi, ja siitä on sodanaikaisen hiekanoton takia tuhoutunut pitkiä pätkiä. Alun perin Hiekkaharju oli vain rautatieseisakkeen nimi, mutta sotien jälkeen koko kaupunginosaa alettiin kutsua tällä nimellä. Rautatieyhteyksien vuoksi alueelle levisi omakotitaloasutusta 1920- ja 1930-luvuilla.

Alueen palvelut ja liikkeet sijoittuvat aseman ympärille. Rautatieaseman pohjoispuolella on mahdollisuus päästä pelaamaan golfia tai tutustua yhteen seudun suurimmista kuntoklubeista, Forever Hiekkaharjuun. Hiekkaharjun urheilukenttä kuuluu virallisesti Jokieniemen puolelle. Hiekkaharjussa on myös ala-aste. Hiekkaharjun ammattioppilaitos sijaitsee maantieteellisesti Jokieniemessä.


Hiekkaharju lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (52 %) Vuokra-asunnot (47 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (73 %) Pientaloasunnot (27 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (13 %) Lapsettomat nuoret parit (6 %) Lapsiperheet (24 %) Aikuiset (35+ vuotta) (36 %) Eläkeläiset (21 %)

Väestö

Asukasluku 9904
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 3230 €/kk
Talouksien keskikoko 2,00 hlö
Asuntojen keskikoko 67,6 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2729 €/m²

Asuntoja: 5 266 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Hiekkaharju kartalla

Tervetuloa asumaan Hiekkaharjuun!

Kiinnostuitko asumisesta Hiekkaharjussa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Hiekkaharjussa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Hiekkaharjussa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä