Vaarala, Vantaa

Postinumerot: 01230

Vaaralassa on omakotitaloja ja yrityksiä

Fazerin vesitorni on maamerkki, joka näkyy kauas. Se sijaitsee Vaaralan itäosassa, joka on yritysaluetta, josta Fazerin lisäksi löytyy muun muassa Valion juustotehdas. Vaaralan ydin koostuu kallioisille mäenkumpareille ja niiden välisiin peltonotkelmiin rakennettuun puiseen omakotitaloalueeseen. Kehä III:n tuntumaan on noussut rivitaloja ja joitain kerrostaloja. Vaaralan eteläosassa on luonnonsuojelualue, Slåttmossanin kohosuo.

Tervetuloa Vaaralaan!

Vaaralan vanhin omakotitaloasutus sijaitsee peltoalueella, joka on mäkien ympäröimä. 1940- ja 1950-luvuilla valmistuneet asunnot muodostivat tiiviin kyläyhteisön. Vaaralan asuntokannasta noin puolet on rivitaloja. Alueelta löytyy myös kerrostaloja. Vaarala muistuttaa monessa suhteessa naapurikaupunginosaa Rajakylää. Vaaralassa on joitakin omia palveluita, kuten pari päiväkotia, ruokakauppa ja päiväkeskus. Isommat palvelut ja oppilaitokset tukeutuvat Tikkurilaan ja Hakunilaan. Vaaralassa on varjoisia kuusimetsiä ja valoisia männiköitä. Maisemallisesti hallitsevista vaaroista joitakin on säästynyt rakentamiselta. Vaaralassa sijaitsee myös rauhoitettu Koivumäen lehmuslehto. Idässä päin alkavat korpimaisemat.


Vaarala lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (78 %) Vuokra-asunnot (20 %) Muu asuminen (2 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (27 %) Pientaloasunnot (73 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (8 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (30 %) Aikuiset (35+ vuotta) (37 %) Eläkeläiset (21 %)

Väestö

Asukasluku 2964
Keski-ikä 39 vuotta
Keskitulo 3979 €/kk
Talouksien keskikoko 2,27 hlö
Asuntojen keskikoko 80,9 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2752 €/m²

Asuntoja: 1 366 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Vaarala kartalla

Tervetuloa asumaan Vaaralaan!

Kiinnostuitko asumisesta Vaaralassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Vaaralassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Vaaralassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä