Hakunila, Vantaa

Postinumerot: 01200

Hakunila on lähiö, jossa on hyvät liikuntamahdollisuudet

Hakunilan keskus on mäelle vuonna 1970 muodostunut kerrostalolähiö. Hakunilaan ja sen läpi kulkee useita eri bussilinjoja. Ympäröiviltä alueilta löytyy pientaloja sekä runsas luontoalue, joka sopii talvisin hiihtäjille. Vuoden 2008 Vantaan SM-hiihdot järjestettiin Hakunilan urheilupuistossa ja lisäksi paikalla on järjestetty myös Myötätuulirock-musiikkitapahtuma.

Tervetuloa Hakunilaan!

Hakunila on väestömäärältään ja asukastiheydeltään Vantaan kolmanneksi suurin kaupunginosa. Hakunila on laajan alueen palveluiden keskus. Ostoskeskuksesta ja sen ympäristöstä löytyy useita elintarvikekauppoja, posti, apteekki, kampaamoita ja kahviloita. Alueella on myös Kansaneläkelaitoksen paikallistoimisto, sosiaali- ja terveysasema sekä Hakunilan seurakunnan kirkkoherranvirasto. Hakunila tarjoaa asukkaille nuorisotilojen ja neuvolan palvelut. Alueella on myös useita päiväkoteja, kouluja, kirjasto, uimahalli sekä urheilupuisto. Hakunilan seudulla on kukoistanut entispäivinä kartanokulttuuri. Vanha Nissbackan kartano toimii nykyään Laila Pullisen työtilana ja taidemuseona.  Kartanon puisto on kesäisin avoinna yleisölle – ja näkemisen arvoinen vanhoine tammineen ja veistoksineen. Suomen kotiseutuliitto valitsi Hakunilan vuoden kaupunginosaksi. Valintaperusteina pidettiin Hakunilalaisten yhteisöllisyyttä. Hakunilassa järjestetään paljon kulttuuritapahtumia.


Hakunila lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (42 %) Vuokra-asunnot (57 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (79 %) Pientaloasunnot (21 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (9 %) Lapsettomat nuoret parit (4 %) Lapsiperheet (26 %) Aikuiset (35+ vuotta) (38 %) Eläkeläiset (22 %)

Väestö

Asukasluku 12029
Keski-ikä 38 vuotta
Keskitulo 2912 €/kk
Talouksien keskikoko 2,08 hlö
Asuntojen keskikoko 67,8 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2175 €/m²

Asuntoja: 6 005 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Hakunila kartalla

Tervetuloa asumaan Hakunilaan!

Kiinnostuitko asumisesta Hakunilassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Hakunilassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Hakunilassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä