Martinlaakso, Vantaa

Postinumerot: 01620

Martilanlaakso on suosittu asuinpaikka kehäradan varrella

Martinlaakso on rakennettu Martinkylän maareksisterikylän takametsään. Vanha Martinkylä sijaitsee Vanhan Nurmijärventien varrella, ja siellä on ollut maataloja jo 1500-luvulla. Martinlaakson Pääkatu on leveä ja lehtevä bulevardi. Alue sijaitsee kehäradan varrella; juna vie Helsingin keskustaan parissa kymmenessä minuutissa, lentokentälle reilussa 10 minuutissa. Aseman viereen valmistui uusi kauppakeskus vuonna 2011.

Tervetuloa Martinlaaksoon!

Hyvän asuinpaikan maineessa oleva Martinlaakso sijaitsee Länsi-Vantaalla. Vihertielle ja Kivimäkeen rakennettiin omakotitaloja 1950-luvulla. Vuosina 1968-1975 rakennettiin kerrostaloalue, jota on sen jälkeen uudistettu ja täydennetty. Vanhinta asutusta löytyy Isontammentieltä, joka on osa Turusta Viipuriin johtanutta Suurta rantatietä eli Kuninkaantietä. Asemakaava perustuu ulkosyötteiseen katuverkkoon ja laajaan sisäiseen jalankulkuverkkoon, jonka varrelle puistot ja palvelut sijoittuvat. Martinlaaksossa oli 1990-luvulla kehityshanke, jolloin parannettiin katuja sekä puistoja ja taloyhtiöille myönnettiin edullisia perusparannuslainoja.Martinlaakso tarjoaa asukkailleen mm. Kirjaston, uimahallin, terveyskeskuksen ja neuvolan. Konsertteja ja tanssiesityksiä järjestetään kulttuuritalo Martinuksessa.


Martinlaakso lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (58 %) Vuokra-asunnot (40 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (85 %) Pientaloasunnot (15 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (10 %) Lapsettomat nuoret parit (5 %) Lapsiperheet (21 %) Aikuiset (35+ vuotta) (34 %) Eläkeläiset (29 %)

Väestö

Asukasluku 11769
Keski-ikä 41 vuotta
Keskitulo 3169 €/kk
Talouksien keskikoko 1,98 hlö
Asuntojen keskikoko 69,2 m²
Asuntojen keskineliöhinta 2357 €/m²

Asuntoja: 6 184 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Martinlaakso kartalla

Martinlaaksossa sinua palvelee

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä

Tervetuloa asumaan Martinlaaksoon!

Kiinnostuitko asumisesta Martinlaaksossa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Martinlaaksossa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Martinlaaksossa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä