Tikkurila, Vantaa

Postinumerot: 01300

Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus

Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus ja merkittävin taajama. Tikkurilan rautatieasema on Suomen kolmanneksi vilkkain, ja Helsingin keskustaan pääsee nopeimmalla junalla alle vartissa, lentokentälle reilussa viidessä minuutissa. Tikkurilan Tiedekeskus Heureka vetää vuosittain noin 300 000 vierailijaa. Kesäisin piknikväki viihtyy Heurekan viereisillä niityillä Vantaanjoen varrella. Joen varsi sopii myös lenkkeilijöille – tai kenelle tahansa luonnon ystävälle.

Tervetuloa Tikkurilaan!

Heti Tikkurilan asemalla, kauppakeskus Dixissä, on monipuolisia palveluita. Sieltä löytyy ruokakaupan, kioskien ja kahviloiden lisäksi kampaamoja ja ravintoloita. Liikkeitä on yhteensä noin 30. Dixin toinen vaihe valmistuu keväällä 2017 ja liikkeiden määrä tuplaantuu. Muita palveluita on mm. Kauppakeskus Tikkuri, Prisma ja useita erillisiä ruokapaikkoja.

Tikkurilassa on loistavat harrastusmahdollisuudet – alueelta löytyy uhreilupuisto, uimahalli ja jäähalli. Tikkurilassa toimii myös Tikkurilan teatteri- ja sirkuskoulu. Tikkurilan kirjastossa, joka on Vantaan pääkirjasto, järjestetään tapahtumia niin aikuisille kuin lapsille. Sen yhteydessä toimii Vantaan Musiikkiopisto ja osa Vantaan Aikuisopistoa.Tikkurilan tiedekeskus Heureka vetää joka vuosi noin 300 000 vierailijaa. Heurekassa on mm. Planetaario, ulkonäyttelyalue Galilei eli ”tieteellinen leikkipuisto”, kivipuisto sekä erilaisia päivittäisiä ohjelmia, kuten tiedeteatteriesityksiä, laboratorio- ja työpajaohjelmia sekä rottien koripallo-otteluita.


Tikkurila lukuina

Asuminen

Asumismuoto
Omistusasunnot (54 %) Vuokra-asunnot (45 %) Muu asuminen (1 %)
Asumistyyppi
Kerrostaloasunnot (76 %) Pientaloasunnot (24 %)
Taloudet
Nuoret yksinasuvat (11 %) Lapsettomat nuoret parit (7 %) Lapsiperheet (19 %) Aikuiset (35+ vuotta) (37 %) Eläkeläiset (27 %)

Väestö

Asukasluku 18450
Keski-ikä 42 vuotta
Keskitulo 3273 €/kk
Talouksien keskikoko 1,89 hlö
Asuntojen keskikoko 66,5 m²
Asuntojen keskineliöhinta 3421 €/m²

Asuntoja: 10 468 kappaletta Lähteet: © Tilastokeskus, Paavo - Postinumeroalueittainen avoin tieto, 2015 Asuntojen hinnat: Hintaseurantapalvelu - Kiinteistönvälitysalan keskusliitto, 2018 Tekstin lähde: Wikipedia

Tikkurila kartalla

Tervetuloa asumaan Tikkurilaan!

Kiinnostuitko asumisesta Tikkurilassa? Katso alta kaikki myytävät asunnot Tikkurilassa ja sen läheisyydessä.

Kiinnostuitko asumisesta Tikkurilassa?

Ota meihin yhteyttä, olitpa pohtimassa uuden asunnon ostoa tai vanhan myymistä. Ohjaamme yhteydenottopyynnön sinua lähinnä sijaitsevaan asuntomyymäläämme.

Kiitos yhteydenotosta!

Ota yhteyttä