Asunnon myynti ilman välittäjää

Olen harkinnut kodinvaihtoa. Miksi käyttäisin kiinteistönvälittäjää apuna asunnon myynnissä?

Asuntokaupassa itse tekemällä harvoin säästää. Joka alalla on ammattilaisensa, ja kiinteistönvälittäjät ovat asuntokauppaan perehtyneitä ja sitä päivittäin työkseen tekeviä. Moni asunnon myyjä, joka ei tunne markkinoita ja asiakaskuntaa, on ajautunut tilanteeseen, että uusi unelmakoti on jo löytynyt, mutta oma asunto odottelee ostajaa. Kun asuntojen kysyntä on vähäisempää, korostuvat välittäjän valmiit asiakaskontaktit ja asiantuntemus asuntokaupassa.

Kun asunnon myyntiaika pitkittyy, on usein syynä myyjän epärealistinen odotus oman kodin myyntihinnasta. Hinta on toisin sanoen asetettu turhan korkeaksi. Tämä pidentää asunnon myyntiaikaa ja laskee toteutuvaa kauppahintaa, sillä asunto koetaan markkinoilla kuluneeksi ja epähoukuttelevaksi. Realistisen hinnan asettaminen edellyttää asuntomarkkinoiden kokonaistuntemusta sekä alueen toteutuneiden kauppahintojen tuntemusta. Kiinteistövälittäjät tuntevat myyntialueen todellisen hintakehityksen ja osaavat huomioida myös asunnon todelliseen arvoon liittyviä seikkoja, joita muiden on ehkä vaikea nähdä. Välittäjät neuvottelevat asuntokauppaan liittyviä ehtoja ja sopimuksia päivittäin. Moni asiakas kokee myös esittelyt ja tarjousneuvottelut suoraan asunnon myyjän kanssa epämiellyttäväksi, sillä kyseessä on myyjän oma koti ja siihen on voinut muodostua vahvakin tunneside.

Asunnon myyminen edellyttää niin teknistä kuin käytännön osaamista, välittäjä tuntee asunto- ja kiinteistökauppaa koskevat lainsäädännöt ja osaa soveltaa niitä oikein eri tilanteissa.

Asuntokaupoissa on kyse sekä myyjän että ostajan oikeusturvasta. Kiinteistönvälittäjälle kuuluu selonottovelvollisuus, jonka laiminlyöminen asettaa kiinteistönvälittäjän vastuuseen virheestä, ja kun kiinteistönvälittäjä myy asunnon, saavat kaupan osapuolet myös kuluttajansuojan. Hyvä kiinteistönvälitystapa velvoittaa välittäjän valvomaan sekä ostajan että myyjän etua. Kiinteistövälittäjän käyttäminen on siten lopulta myös osa asuntokaupan riskienhallintaa.

Näistä syistä useimmat asunnon omistajat luottavat asunnon myynnissä asuntokaupan ammattilaiseen.

 

Jos harkitset kodinvaihtoa, kysy meiltä asiantuntijan perusteltu asunnon hinta-arvio.

31.08.2022 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään.

Uusimmat aiheesta

Mitä tulisi tietää asuntokaupan lainsäädännöstä?Hyvä välitystapa, kiinteistönvälittäjän titteli sekä muut kiinteistönvälityksen käytännötKauppahinta ja velaton kauppahinta - mitä niillä tarkoitetaan?Milloin on paras aika ostaa asunto?

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.