Asuntojen videoesittelyt - mistä on kyse?

Asuntovideot helpottavat kodinvaihtoa

Asuntojen videoesittelyt ovat saavuttaneet valtavan suosion. Kiinteistömaailma  kuvasi vuoden 2015 aikana yli 6500 asuntoa. Vuoden 2015 aikana videoita  katsottiin lähes 900.000 kertaa, yhteensä noin 1 400 000 minuutin edestä. Tammikuussa 2016 rikkoutui miljoonan katselukerran raja. Kasvu on vain kiihtynyt entisestääan ja nyt asuntovideoita katsotaan yli 200.000 kertaa kuukaudessa.

Parhaiten asuntovideoiden hyödyistä osaavat kertoa asiakkaat. Toteutimme aiheesta kyselyn, johon vastasi 766 asiakasta. Tulos oli mykistävä: kolme neljästä asunnonvaihtajasta on sitä mieltä, että esittelyvideosta on hyötyä uuden asunnon löytämisessä. Samaa sanovat asiakkaamme, joiden asunnon myyntiin saatiin täysin uutta vauhtia videoiden avulla.

Asuntojen videoesittelyt keräävät jättiyleisön

Kiinteistömaailman asuntoesittelyvideot tavoittavat aktiiviset kodinvaihtajat asuntoportaaleissa, YouTubessa, sosiaalisessa mediassa sekä tietysti Kiinteistömaailman omassa verkkopalvelussa.

Syyskuussa rikkoutui maaginen 500.000 katselun raja ja uusia silmäpareja tulee yli lähes 200.000 katselun kuukausitahtia. Katseluminuuteissa miljoonan raja rikottiin  marraskuussa 2015 ja katselukertojen osalta tammikuussa 2016.

Asuntovideoiden keskikesto on 1:57 minuuttia ja asiakkaat katsovat keskimäärin 84% videosta. Käytännössä se tarkoittaa, että valtaosa asiakkaista katsoo 1:57 minuuttia kestävästä videosta ensimmäiset 1:39 minuuttia. Se on paljon!

 

Asuntoesittely videolla

Lähde: YouTube Analytics / Kiinteistömaailma

 

Lähde: YouTube Analytics / Kiinteistömaailma

Asuntovideoilla tavoitetaan aktiiviset kodinvaihtajat

Videoiden katselu ei ole vain nuorten ajanvietettä. Kiinteistömaailman asuntovideoiden katselijoista joka neljäs (26%) on yli 45-vuotias. Tyypillisessä ensiasunnon tai perheasunnon ostamisen iässä, 18-44 vuotta, on kaksi kolmesta (67%). Koska kodinvaihto on perheelle suuri päätös, on hienoa että myös perheen lapset, eli alle 18-vuotiaat, (7%) osallistuvat uuden kodin valintaan.

Miehet ja naiset ovat melko tasaisesti edustettuina. Kaikista katselijoista miehiä on 57% ja naisia 43%. Miesten osuus korostuu hieman nuorten aikuisten ikäryhmässä.

Asiakkaat tutustuvat koteihin kaikilla laitteilla

Esittelyvideot ovat erinomainen keino tutustua myytäviin asuntoihin. Katsominen ei ole rajoittunut ainoastaan tietokoneisiin (60%), vaan esittelyvideoita katsotaan myös runsaasti tablet-laitteilla (22%) ja älypuhelimilla (17%). Muutamat innovatiiviset asiakkaat katsovat asuntoesittelyvideoita älytelevisoidensa ruuduilta - ja tutustuvat uusiin koteihin kirjaimellisesti omilta kotisohviltaan käsin. 

 

Asuntovideo

Lähde: YouTube Analytics / Kiinteistömaailma


Asunnon videoesittely
Lähde: YouTube Analytics / Kiinteistömaailma. Aika 30.9. - 1.11.2015

Videon avulla on esittely joka päivä

Sunnuntai on perinteisesti ollut asuntoesittelyissä käymisen tyypillisin päivä. Näin on myös videoiden aikakaudella - sillä erotuksella, että vaihtoehtoihin tutustutaan rauhassa  kotisohvalta käsin.

Myös muut viikonpäivät ovat erittäin suosittuja asuntovideoiden katselulle. Samaa ei voi sanoa perinteisistä, avoimista asuntojen yleisesittelyistä - video sujahtaa näppärämmin osaksi kiireistä arkea.

 

Haluatko sinäkin, että asuntosi myydään videon avulla? Ota yhteyttä!

Kiitos yhteydenotosta!

Kyllä! Haluan perustellun hinta-arvion asunnostani Kotikäynnillä. Ottakaa minuun heti yhteyttä.

Välitämme yhteydenottopyynnön postinumeron perusteella lähimpään myymäläämme. Voit myös valita myymälän tai välittäjän itse:
Valitse myymälä itse » Valitse välittäjä itse »