Kodinvaihtajan opas: haaveena uusi koti?

Kun haaveet muuttuvat harkinnaksi on aika tehdä toiveista totta. Kodinvaihto on iso ja tärkeä projekti, jonka suunnitteluun kannattaa uhrata hieman aikaa. Millaisella alueella haluat jatkossa asua? Haaveiletko huolettomasta kerros- tai rivitalohuoneistosta, komeasta kivilinnasta vai omasta pikku tuvasta ja porkkanamaasta? Mikä on uudessa kodissa tärkeää?

Kiinteistömaailmassa hoidamme nykyisen asuntosi myynnin alusta loppuun ja autamme uuden etsinnässä. Näin voit itse keskittyä muihin asioihin ja jättää kaiken meidän huoleksemme. Me varmistamme, että kotiasi esitellään tehokkaasti, ostajaehdokkaat saavat kaiken tarvitsemansa tiedon ja kaikki sujuu turvallisesti lakipykälien mukaan. Tutustu Kiinteistömaailma etuihin!

Hyvin valmisteltu on jo puoliksi myyty.

Käyttöösi Oma Välittäjä ja satoja ammattilaisia

Kun myyt asuntosi Kiinteistömaailman kautta, saat avuksesi Oman Välittäjän. Oma Välittäjä auttaa sinua asunnonvaihdon suunnittelussa ja pitää huolta, että asuntoasi markkinoidaan parhaalla mahdollisella tavalla. Oman Välittäjän tukena on aina Kiinteistömaailman paikallinen Yrittäjä. Oli asia mikä tahansa, voit aina kääntyä myös hänen puoleensa.

Oman Välittäjän lisäksi saat asuntosi myyntiin maan laajimman ja tehokkaimman myyntiverkoston: noin 700 välittäjäämme eri puolilla Suomea voivat esitellä ja myydä asuntoasi asiakkailleen. Tietokannassamme on valmiina tuhansia ostaja-asiakkaita, jotka saavat tiedon uusista myyntiin tulevista asunnoista ennen kuin ne tulevat julkiseen markkinointiin.

 

Onnistunut kodinvaihto alkaa Kotikäynnistä

Kun harkitset asuntosi myyntiä tai vaihtoa, ota yhteyttä haluamaasi välittäjään tai asuntomyymälään. Välittäjämme sopii kanssasi Kotikäynnistä. Kotikäynnin aikana välittäjämme kartoittaa toiveesi sekä tarpeesi ja niiden pohjalta laaditaan yhdessä myyntisuunnitelma. Lisäksi saat välittäjältä hänen tietoonsa ja kokemukseensa perustuvan näkemyksen siitä, miten ja missä asuntoasi kannattaa markkinoida ja millä hinnalla. 

Mikäli olet ostamassa uutta asuntoa, välittäjä kirjaa asuntotoiveesi muistiin. Halutessasi saat jatkossa sähköpostiisi tiedon toiveidesi mukaisista Kiinteistömaailman asunnoista ennen kuin ne tulevat julkiseen markkinointiin ja pääset myös tutustumaan niihin halutessasi jo ennen ensiesittelyä.

 

       

       

Asunnon myynti: mitähän tästä asunnosta saa?

Asunnon myyntihinta vaikuttaa merkittävästi sen kiinnostavuuteen ja myyntiajan pituuteen. Siksi on tärkeää määritellä asunnon arvo kerralla oikein. Liian korkea pyyntihinta ei saa ostajia liikkeelle, eikä edes tavoita heitä. Mielenkiinto asuntoa kohtaan on alkuun suurinta, kun asunto on tuoreena ihmisten mielissä. On järkevää hyödyntää alun positiivinen noste valitsemalla oikea hinta ja takoa raudan ollessa kuuma.

Oikein hinnoiteltu on puoliksi myyty!

 

Asunnon hinta-arviolla on suuri merkitys

Mitä tarkempi asunnon hinta-arvio on, sitä paremmat lähtökohdat on löytää kodillesi juuri se oikea ostaja. Liian suuret hintalupaukset johtavat katteettomiin odotuksiin, ja asunnon myynti viivästyy turhaan. Kiinteistömaailman välittäjien antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti. Meiltä saat aina perustellun hinta-arvion.

Välittäjämme osaavat myös kertoa alueen palveluista ja harrastusmahdollisuuksista. Lisäksi välittäjä tietää tarkkaan, millaisilla hinnoilla naapuruston asunnot ovat vaihtaneet omistajaa ja missä kunnossa myydyt kohteet ovat olleet. Kannattaa siis luottaa alan ammattilaiseen.

 

 

Sopiihan sinulle, että käytämme asunnon myynnissä parhaita markkinointikanavia?

Yhteismyynti

Kaikki 700 Kiinteistömaailman välittäjää valjastetaan etsimään
asunnollesi ostajaa. Yllättävän usein asunnon ostaja löytyykin toiselta paikkakunnalta. Laajan myyntiverkostomme avulla saatamme yhteen myyjät ja ostajat läpi Suomen.

Asiakasrekisteri

Meillä  on valmiina tuhansia asiakkaita, jotka etsivät juuri nyt uutta kotia kauttamme. He saavat sähköpostiinsa tiedon myyntiin tulevista, toiveidensa mukaisista asunnoista ennen kuin ne tulevat julkisesti myyntiin. Jos hyvin käy, asunnollesi löytyy hyvä ostaja jo näistä rekisterissämme olevista asiakkaista.

Videoesittelyt + yksityisnäytöt

Kun olet myymässä asuntoa, Kiinteistömaailman videoesittely myy sitä puolestasi 24/7. Ostajat voivat nähdä asuntosi omilta ruuduiltaan, kaikessa rauhassa. Yksityisnäytölle tulevat vain aidosti kiinnostuneet ostajaehdokkaat. Heille asuntoa on ilo esitellä, ja kun jokainen näyttö on yksityinen, ostaja voi vakuuttua kaikessa rauhassa asuntosi sopivuudesta tarpeisiinsa. Näin kaupat syntyvät varmemmin.

Lue lisää asuntojen videoesittelyistä.

Modernit markkinointiratkaisut

Käytämme  nykyaikaisia ja todistetusti tehokkaita ratkaisuja oikean kohderyhmän tavoittamiseksi. Hyödynnämme esimerkiksi asuntoportaaleja, Facebookia sekä Kiinteistömaailman omaa verkkopalvelua. Yli 300.000 kävijällä kuukaudessa se on Suomen 3. suurin asuntoportaali. Katso kaikki Kiinteistömaailman myytävät asunnot.

Näin tehdään ostajaehdokkaasta ostaja.

Kiinteistömaailman Tarjouskauppa

Tarjouskauppa on tutkitusti nopeampi tapa ostaa ja myydä asunto, ja vieläpä oikeaan hintaan. Tilastojemme mukaan Kiinteistömaailman Tarjouskaupan® avulla kaupat solmitaan n. 14 vuorokautta nopeammin kuin perinteisessä asuntokaupassa.

Kiinteistömaailman Tarjouskaupassa® asunnolle asetetaan myyntihinnan sijasta lähtöhinta, josta ostajat tekevät tarjouksia ylöspäin. Näin myyjä saa asunnostaan aina aidosti parhaan markkinahinnan. Joka kolmas asuntomme myydään Tarjouskaupalla.

Tarjouskaupassa tarjoukset ovat aina voimassa vähintään 48 tuntia, ja ne näkyvät Kiinteistömaailman verkkosivuilla avoimesti kaikille kiinnostuneille. Näin se ostaja, joka todella haluaa asuntosi, saa aina mahdollisuuden tarjota enemmän. Tämä on kauppatapa, jossa kaikki hyötyvät.

Lue lisää Tarjouskaupasta

     

   

Miten asunnon esittely tapahtuu?

Hyvät kuvat - sekä erityisesti esittelyvideot - eri markkinointikanavissa herättävät ostajaehdokkaiden kiinnostuksen asuntoasi kohtaan. Kun kiinnostus on herännyt, useimmat haluavat seuraavaksi kokea ja nähdä asunnon omin silmin. 

Kiinteistömaailmassa järjestetään ostajille sekä yksityis- että yleisesittelyjä. Yksityisesittelyihin ostajaehdokkaat varaavat ajan, yleisesittelyt pidetään tiettyyn aikaan ja sinne voi tulla ilmoittamatta. Lisäksi Oman Välittäjän kautta on ostaja-asiakkaillemme mahdollista päästä kutsuesittelyihin uusista kohteista jo ennen ensiesittelyä. Kutsuesittelyistä voit kysyä lisää Omalta Välittäjältäsi.

Nuku yösi rauhassa. Me hoidamme kaiken lainmukaisesti ja turvallisesti.

Mitä tulee tietää asuntokaupan lainsäädännöstä?

Asuntokaupasta säädetään asunto-osakkeiden osalta asuntokauppalaissa ja kiinteistöjen osalta maakaaressa. Lain mukaan myyjällä on velvollisuus kertoa tiedossaan olevista asunnon vioista tai puutteista välittäjälle, jonka tehtävä on kertoa niistä ostajaehdokkaille. Ostajalla puolestaan on velvollisuus tutustua asuntoon huolella ennen kaupan tekoa ja havaita näkyvissä olevat puutteet ja viat.

Koska asuntokaupan kaikki osapuolet ovat harvoin rakennusalan ammattilaisia, suosittelemme osakehuoneistoihin ammattilaisen tekemää kosteusmittausta, sekä omakotitaloihin kuntotarkastusta. Oma Välittäjäsi auttaa kuntotarkastuksen tai kosteusmittauksen järjestämisessä.

Kaikki asunnon virheet eivät aina näy päällepäin tai tule ilmi kuntotarkastuksissa. Lain mukaan myyjä on korvausvastuussa ostajalle piilevistä virheistä, joita ostaja ei ole voinut huomata kaupantekohetkellä ja joita ei ole löytynyt kuntotarkastuksessa. Osakehuoneistojen osalta myyjän vastuu kestää lähtökohtaisesti kaksi vuotta, kiinteistöjen viisi. Oma Välittäjäsi opastaa sinua aina asuntokaupan juridiikassa ja turvallisessa asuntokaupassa.

 

Pidämme sinut ajan tasalla asuntosi myynnistä.

Oma Välittäjäsi on käytettävissäsi koko asuntokauppasi ajan — ja sen jälkeenkin. Hän pitää sinuun säännöllisesti yhteyttä ja kertoo, miten asuntosi markkinointi ja myynti on edistynyt. Saat myös viikottain sähköpostitse koosteen, josta näet, kuinka paljon kiinnostusta asuntosi on herättänyt mm. esittelyissä ja verkkopalvelussamme. Voit myös koska tahansa itse soittaa tai laittaa sähköpostia Omalle Välittäjällesi tai paikallisen Kiinteistömaailman yrittäjälle.

Välittäjät vastaanottavat ostajien tarjoukset aina kirjallisina ja kertovat niistä heti sinulle. Ostajaehdokkaat asettavat tarjouksilleen voimassaoloajan, jonka aikana sinun täytyy antaa vastauksesi. Tarjouksen saadessasi sinulla on kolme vaihtoehtoa: voit hyväksyä tarjouksen, hylätä tarjouksen tai tehdä ostajalle oman vastatarjouksesi hinnasta sekä muista ehdoista, joilla suostut myymään. Vastatarjous sitoo sinua samalla tavalla kuin ostotarjous sitoo ostajaa. Mikäli asuntosi myydään Tarjouskaupalla, ostajien tarjoukset ovat aina voimassa vähintään 48 tuntia. Näin sekä sinä että muut ostajaehdokkaat ehditte reagoida siihen. Tarjouskaupassa myyjät eivät tee lainkaan vastatarjouksia.

Oma Välittäjäsi on apunasi, kun pohdit, miten mihinkin tarjoukseen kannattaa suhtautua. Kun olet päässyt yhteisymmärrykseen kaupan ehdoista ostajan kanssa, solmitaan kaupat. Oma Välittäjäsi järjestää kaupantekotilaisuuden ja laatii tarvittavat asiakirjat.

Onko taloutesi muuttokunnossa?

Liity Danske Etuohjelmaan ja hyödynnä Kiinteistömaailman erikoisedut

Hyvillä asunnoilla on tapana mennä nopeasti kaupaksi. Siksi uuden asunnon etsiminen kannattaakin aloittaa varaamalla aika tapaamiseen Danske Bankin asiantuntijan kanssa. Tapaamisessa kartoitamme tilanteesi ja laitamme yhdessä taloutesi muuttokuntoon. Kun haet asuntolainapäätöksen etukäteen, tiedät mihin sinulla on varaa ja olet heti valmis toimimaan, kun unelma-asuntosi löytyy. Kiinteistömaailman välittäjältä saat asiantuntevan arvion vanhan asuntosi arvosta, ja voit näin paremmin arvioida tarvitsemasi lainan määrää.

Remonttilainalla paikat kuntoon
Useimmiten asunnonvaihtoon liittyy myös remontointitarvetta. Asuntolainan hakemisen yhteydessä kannattaakin selvittää myös tarvittava remonttilaina. Näin rahoituskokonaisuus voidaan mitoittaa taloudellesi sopivaksi.

Turvaa lainallesi
Lainan koosta huolimatta on tärkeää myös ennakointi ja varautuminen odottamattomiin tilanteisiin. Danske Bankista saat asuntolainan, joka ei jätä talouttasi pulaan. Se räätälöidään sinun taloutesi ja tarpeidesi mukaan niin, että se mahdollistaa myös muun säästämisen ja vaurastumisen lainanhoidon rinnalla ja joustaa kun taloudellasi on tiukkaa.

.

Kiinnostuitko? Kutsu meidät keskustelemaan kodinvaihdostasi.

Kiitos yhteydenotosta!

Kyllä! Haluan perustellun hinta-arvion asunnostani Kotikäynnillä. Ottakaa minuun heti yhteyttä.

Välitämme yhteydenottopyynnön postinumeron perusteella lähimpään myymäläämme. Voit myös valita myymälän tai välittäjän itse:
Valitse myymälä itse » Valitse välittäjä itse »