Ekologisen asunnonostajan muistilista

Oletko ostamassa asuntoa ja ekologisuus, energiankulutus tai hiilijalanjälki askarruttavat? Poimi talteen nämä ekologisen asunnonostajan kahdeksan vinkkiä!

1. Valitse koti, joka on lähellä kaikkea tarvitsemaasi. Kun pystyt hoitamaan arkiliikenteen jalkaisin, pyörällä ja julkisilla, säästät sekä aikaa että luontoa.

2. Jos ostat taloa, valitse sellainen, joka on sijoiteltu tontilla valoisaan paikkaan. Säästät lämmityskuluja ja puutarhasikin voi paremmin.

3. Osta asunto, joka vastaa sellaisenaan mahdollisimman hyvin tuleviin tarpeisiisi. Ekologinen asunnonostajakin kyllä remontoi, mutta ei revi
mielellään pois uutta ja hyväkuntoista.

4. Ellet saa nähtäväksesi energiatodistusta, kysy sitä välittäjältä. Kiinnitä huomiota asunnon energiatehokkuuteen ja pohdi etukäteen, voiko
sitä parantaa ja miten.

5. Tutustu asunnon lämmitysjärjestelmään ja selvitä kuukausittaiset lämmityskulut. Kalliit lämmityskulut kertovat yleensä asunnon epäekologisuudesta. Selvitä, miten helposti lämmitysmuoto on muutettavissa ja mitä muuttaminen maksaa.

6. Muista, että varaava takka, ilmalämpöpumppu, koneellinen ilmavaihto ja lämmön talteenotto tehostavat lämmitystä.

7. Perehdy asuntoon ja kysy tehdyistä remonteista ja perusparannuksista. Hyvin hoidettu talo tai taloyhtiö on todennäköisesti myös ekologinen. Selvitä isännöitsijäntodistuksesta ja taloyhtiön korjaussuunnitelmasta, millaisia perusparannuksia ja korjaustöitä asuntoon ollaan tekemässä. Kenties taloyhtiökin saattaa olla tekemässä jotakin talon energiatehokkuuden eteen.

8. Jos olet ostamassa kiinteistöä tai erillistaloa, teetä ammattilaisella kuntotarkastus.

03.04.2024 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään.

Uusimmat aiheesta

Mitä tulisi tietää asuntokaupan lainsäädännöstä?Hyvä välitystapa, kiinteistönvälittäjän titteli sekä muut kiinteistönvälityksen käytännötKauppahinta ja velaton kauppahinta - mitä niillä tarkoitetaan?Milloin on paras aika ostaa asunto?

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.