Kiinteistömaailman Pulssi tammikuu 2022: Käytettyjen asuntojen kauppamäärät liikkuvat koronaa edeltävällä tasolla

Suomen suurin kiinteistönvälittäjä Kiinteistömaailma teki vuoden 2022 tammikuussa yhteensä 789 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa. Kauppoja ei tehty yhtä kiivaaseen tahtiin kuin vuosi sitten tammikuussa, mutta käytettyjen asuntojen kaupassa ylitettiin vuosien 2020 ja 2019 kauppamäärät sekä kymmenen viime vuoden keskiarvo.

Kiinteistömaailman asuntomyymälät tekivät juuri päättyneessä tammikuussa 748 käytettyjen sekä 41 uudiskohteiden kauppaa, yhteensä siis 789 kauppaa. Kauppamäärä jäi viime vuoden vastaavan kuukauden kauppamäärästä, joka oli peräti 905 kauppaa.

”Uudiskohteiden 41 kauppaa on vaatimaton pitemmänkin aikavälin tarkastelussa. Käytettyjen asuntojen puolella tammikuun 748 kauppaa on vähemmän kuin edellisvuonna mutta ylittää vuosien 2020 ja 2019 kauppamäärät sekä kymmenen viime vuoden keskiarvon. Voi sanoa, että asuntokaupassa palattiin tammikuussa aika lailla koronaa edeltävälle tasolle tai hieman sen yli”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n analyytikko Tony Korkala.

Korkala huomauttaa, että viime joulukuu (eli joulukuu 2021) oli Kiinteistömaailmassa kaikkien aikojen vilkkain joulukuu käytettyjen asuntojen kaupassa, kun jopa välipäivinä tehtiin todella aktiivisesti kauppaa hyödyntäen mm. DIAS-etäkauppamahdollisuutta.

”Aiempien vuosien tapaan ei välipäiviltä siirtynyt tammikuulle yhtä paljon kauppoja, mikä näkyy vuoden ensimmäisten päivien kauppamäärissä”, Korkala toteaa.

 

Postinumerokohtaiset asuntojen hinnat, myyntimäärät ja myyntiajat nyt kiinteistomaailma.fi-palvelussa

Kiinteistömaailman verkkopalvelussa osoitteessa www.kiinteistomaailma.fi/asuntojen-hinnat on nyt julkaistu postinumerokohtaiset tiedot asuntokaupasta vuonna 2021. Rajauksia voi tehdä myös asuntotyypeittäin ja huoneluvun mukaan.

Toteutuneiden keskimyyntihintojen lisäksi palvelusta löytyvät keskimääräiset myyntiajat ja myytyjen kohteiden määrät kullakin postinumeroalueella.

Verkkopalvelusta saa myös tilastoihin pohjautuvan arvion oman asunnon neliöhinnasta ja voi katsella, miten sen hinta on muuttunut hankintavuoden jälkeen. Laskurin pohjana ovat kaikkien kiinteistönvälittäjien välityksellä toteutuneet asuntokaupat.

 

Lisätiedot:
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 3070361
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 4240045

Kiinteistömaailman kuvapankki >

02.02.2022 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.