Kiinteistömaailman Pulssi 2.3.2023: Asuntokaupan padossa murtumia - Kiinteistömaailman kauppamäärä kasvoi helmikuussa 38 % edellisestä kuusta

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä helmikuussa yhteensä 887 kohdetta. Niistä 649 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 10 uudiskohteiden välitystä ja 228 vuokrakotien välitystä. Käytettyjen asuntojen kaupassa nähtiin merkittävä 38 prosentin kasvu edelliskuukauteen nähden. ”Suomi on vajonnut taantumaan, mutta vahvasti tarveperusteinen ja monin paikoin pahastikin patoutumaan päässyt asuntokauppa näytti helmikuussa ensimmäisiä purkautumisen merkkejä ja ylsi paikoin jopa edellisvuosien tasolle. Valtakunnallisesti tavanomaisista helmikuisista kauppamääristä ollaan edelleen selvästi jäljessä, mutta positiivisia viestejä kuuluu esimerkiksi pk-seudulta,” sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Vuosi sitten helmikuussa Kiinteistömaailma-ketjun välittämien asuntojen ja kiinteistöjen kauppamäärä oli 978 kappaletta, ja päälle tuli vielä vuokravälityksen 221 välitettyä kotia. Siihen peilattuna matkaa vilkkaisiin asuntokauppakuukausiin vielä on, mutta suunta on nyt positiivinen.

Erityisesti käytettyjen asuntojen kauppa lähti juuri päättyneessä helmikuussa selviin kasvulukuihin: edelliskuussa (tammikuu 2023) käytettyjen asuntojen kauppamäärä oli 470 kappaletta ja joulukuussa 2022 yhteensä 502 kappaletta, kun määräksi muodostui nyt siis 649 kappaletta. Uudiskohdekauppa sen sijaan jatkui edelliskuukausien tapaan poikkeuksellisen vaatimattomana. Vuokravälitys jatkoi samoilla vahvoilla tasoillaan, joilla palvelua on kysytty läpi viime aikojen.

 

Lisätiedot:
Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 3070361
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045
Kiinteistömaailman kuvapankki >

02.03.2023 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.