Kiinteistömaailman Laurikainen: Varainsiirtoveron lasku on toivottu piristysruiske asuntomarkkinoille

Hallitus ilmoitti tänään esittävänsä kiinteistöjen ja asunto-osakkeiden varainsiirtoverokantojen alentamista sekä ensiasuntojen verovapauden poistamista. Lain on tarkoitus tulla voimaan vuodenvaihteessa, mutta veroprosentteja sovelletaan takautuvasti tästä päivästä (12.10.2023) alkaen. Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Mika Laurikainen toteaa esityksen olevan hyvä uutinen asuntomarkkinoille.

”Ensiasunnon ostajilla on loppuvuosi aikaa toimia hyödyntäen verovapautta tilanteessa, jossa asuntojen hinnat ovat laskeneet ja tarjontaa hyvin”, Laurikainen sanoo.

”Uudet varainsiirtoveroprosentit – kiinteistöissä 3 % (nyt 4 %) ja asunto-osakkeissa 1,5 % (nyt 2%) – helpottavat osaltaan kodinvaihtoja nyt, kun maassa on erittäin paljon patoutuneita vaihtotarpeita”, Laurikainen toteaa.

Laurikainen kiittää paitsi muutoksia myös niiden toteuttamisen tapaa - eli heti voimaan. Näin muutoksiin ei rakennu aikatauluansoja, jotka jumiuttavat hetkellisesti kaupantekoa muutoksen alkua odotettaessa.

 

Lisätiedot:

Mika Laurikainen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 040 5607514

 

Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee yli 500 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

12.10.2023 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.