Kiinteistömaailman henkilöstötyytyväisyys nousi huippukorkealle

Kiinteistönvälitysketju Kiinteistömaailman yrittäjistä ja henkilöstöstä peräti 94 prosenttia kertoo olevansa tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen työpaikkaansa, käy ilmi tutkimusyhtiö Innolinkin tutkimuksesta.

Puolet kyselyyn vastanneista kiinteistömaailmalaisista arvioi työtyytyväisyytensä parantuneen viimeisen vuoden aikana. Kolmannes kertoi sen pysyneen ennallaan, ja laskusuhdanteista tyytyväisyyttä koki noin joka kuudes työntekijä. 

- Avoimista vastauksista käy ilmi, että monessa työyhteisössä on tehty töitä toimivamman työyhteisön eteen. Se näkyy tuloksissa. Samanaikaisesti parantuneen ilmapiirin ohella myös asiakasarviot ovat nousseet vuoden aikana ja ovat korkeammalla kuin koskaan ennen: palautekyselyssä asiakkaittemme arvosana meille on tällä hetkellä 4,65/5. Asiakkaiden ja henkilöstön tyytyväisyyden välillä on selvä yhteys, tulkitsee Kiinteistömaailman toimitusjohtaja Erkki Heikkinen

Henkilöstö- ja yrittäjätutkimuksen lisäksi Innolink toteutti lokakuussa Kiinteistömaailman tilaamana myös kiinteistönvälitysalan bränditutkimuksen. Kyselyyn vastanneiden 1000 suomalaisen mukaan Kiinteistömaailma on maan tunnetuin kiinteistönvälittäjä: 93 prosenttia suomalaisista tuntee sen vähintään nimeltä. Kiinteistömaailma sai myös eniten ykkösmainintoja, kun suomalaisia pyydettiin nimeämään spontaanisti kiinteistönvälitysalan yrityksiä.

Kuinka hyvin tunnet seuraavat kiinteistönvälitysalan yritykset?

Autettu tunnettuus

Vastaajat nimesivät Kiinteistömaailman ala parhaimmaksi toimijaksi viidessä kuudesta kysytystä näkökulmasta. Kiinteistömaailma on vastaajien mukaan maan paras hinta-laatu-suhteeltaan, välittäjiensä osaamisessa ja ammattimaisuudessa, markkinoinnin näkyvyydessä ja ammattimaisuudessa, verkkopalveluissa sekä alan uudistamisessa. Luotettavuudessa Kiinteistömaailma arvioitiin alan toiseksi parhaaksi OPKK:n jälkeen.

Kiinteistömaailma on vuonna 1990 perustettu valtakunnallinen kiinteistönvälitysketju, joka toimii yli 50 paikkakunnalla reilussa 100 asuntomyymälässä. Brändin omistaa Danske Bank ja asuntomyymälät ovat itsenäisten franchising-yrittäjien omistamia osakeyhtiöitä. Vuonna 2017 Kiinteistömaailma oli maan suurin kiinteistönvälittäjä yli 12400 asuntokaupallaan.

Tutkimusyhtiö Innolink selvitti Kiinteistömaailman toimeksiantamana suomalaisten käsityksiä kiinteistönvälittäjistä lokakuussa 2017. Mini-Suomi-tutkimukseen vastasi 1000 suomalaista. Tutkimuksen virhemarginaali on +/- prosenttia suuntaansa. Niin ikään Innolinkin toteuttamaan Kiinteistömaailman henkilöstötutkimukseen vastasi 398 ketjussa työskentelevää syys-lokakuussa 2017. 

Lue lisää tutkimustuloksia tästä >

Lisätiedot:
Erkki Heikkinen, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 4332080
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 4240045

29.11.2017 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.