Kiinteistömaailman digikauppaa tehdään nyt laajasti - toistaiseksi nopeimmat kaupat on saatettu alusta loppuun neljässä tunnissa

Kiinteistömaailma on eturintamassa ottanut asuntojen digikaupan käyttöön ympäri Suomea. Tähän mennessä nopeimmin kauppaprosessi on tehty alusta loppuun Mikkelin Kiinteistömaailmassa: aikaa kului 4 tuntia ja 5 minuuttia, siinä missä perinteiseen asuntokaupan järjestelyyn saattaa kulua jopa viikkoja sen jälkeen kun myyjä ja ostaja ovat päässeet yhteisymmärrykseen kaupan ehdoista. Digikaupassa kiinteistönvälittäjä laittaa kaupat käyntiin sähköisessä järjestelmässä, minkä jälkeen pankit hoitavat oman osuutensa, ja lopuksi myyjä sekä ostaja allekirjoittavat kauppakirjan sähköisesti.

Kiinteistömaailman digikaupassa asunto-osakkeen kauppaprosessi hoituu myyjän ja ostajan välisten tarjousneuvottelujen jälkeen täysin sähköisesti ilman, että kaikille osapuolille sopivaa asuntokauppa-aikaa tarvitsee varata pankista. Hyöty on iso, sillä vapaata asuntokauppa-aikaa saattaa joutua odottamaan pankista jopa viikkoja, ja kaupan osapuolten on sovitettava elämänsä sen mukaisesti.

Kiinteistömaailma aloitti asunto-osakkeiden digikauppojen pilotoinnin ensimmäisissä asuntomyymälöissään alkusyksystä. Kokemukset olivat erittäin hyviä, ja nyt digikaupat ovat mahdollisia kautta Suomen. Kiinteistökauppoja on voinut tehdä sähköisesti jo aiemmin, ja myös niistä ketjulla on hyvät kokemukset.

”Ostajan ulkomaanmatka olisi ollut pulma ilman digikauppaa”

Yksi viime päivien Kiinteistömaailman digikaupoista tehtiin Tuusulassa, jossa meinasi jo olla pulma käsillä: paritaloasunnon ostaja oli juuri lähdössä pitkälle ulkomaanmatkalle, ja kauppojen maaliin saattaminen näytti haastavalta ennen reissuun lähtöä.

”Jos digikauppaa ei olisi ollut käytettävissä, olisi asuntokauppatilaisuuden järjestäminen vaatinut aikamoista akrobatiaa: miten olisimme saaneet pankista asuntokauppa-ajan niin nopeasti ja vielä sellaiseksi kellonajaksi, että kaikki pääsevät paikalle. Digiasuntokaupalla asia saatiin hoidettua – ja itse asiassa niin nopeasti, että kaikki oli valmista ennen kuin ostaja edes ehti poistua maasta”, kertoo kiinteistönvälittäjä Minna Kansanen Kiinteistömaailma Tuusulasta.

Nopeuden maailmanennätys Mikkelissä?

Kiinteistömaailman Mikkelin asuntomyymälässä kiinteistöjen sähköisistä kaupoista on yksi ketjun laajimmista kokemuksista. Siksi myös digitaalisen asunto-osakekaupan aloittaminen on tuntunut luontevalta.

”Meillä on juuri käynnissä asuntokauppa, jossa myyjä on pääkaupunkiseudulta ja ostaja paikallinen sijoittaja. Molemmat ovat tosi tyytyväisiä, kun kaupat voidaan hoitaa etänä, eikä kummankaan tarvitse matkustaa tai muuten raivata kalenteristaan asuntokauppa-aikaa”, kuvaa yrittäjä Teija Häyrinen Kiinteistömaailma Mikkelistä.

Mikkeliläiset pitänevät hallussaan epävirallista asuntokaupan nopeuden maailmanennätystä. Alkuviikosta Häyrisen myymälä laittoi käyntiin asuntokaupan, jonka kauppaprosessi saatiin alusta loppuun valmiiksi neljässä tunnissa ja viidessä minuutissa.

”Myyjä ja ostaja saattoivat seurata asian etenemistä kännyköiltään, ja heti kun heille tuli tieto, että pankit ovat hoitaneet osuutensa, molemmat allekirjoittivat kaupan siellä missä olivatkaan. Myyjällä oli rahat tilillä saman päivän aikana”, Häyrinen kertoo.

Kiinteistömaailman digikaupat tehdään DIAS-kaupankäyntialustalla, jonka valmistelussa Kiinteistömaailma on ollut tiiviisti mukana yhdessä strategisen kumppaninsa Danske Bankin kanssa.

www.kiinteistomaailma.fi/digikauppa

 

Lisätiedot:

Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja
050 424 0045, taina.mustamo@kiinteistomaailma.fi

13.03.2020 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.