Kiinteistömaailman 1000. digiasuntokauppa tehty tuusulalaisesta paritaloasunnosta

Kiinteistömaailma on juuri saattanut maaliin järjestyksessään tuhannennen digitaalisen asuntokauppansa. Historiallinen kauppa tehtiin tällä viikolla tuusulalaisesta paritaloasunnosta. Digikaupan merkittävää etua eli riippumattomuutta ajasta ja paikasta hyödynnettiin tälläkin kertaa: kaupat saatiin valmiiksi iltakymmeneltä.

Kiinteistömaailma aloitti digitaaliset asuntokaupat viime syksynä. Digitaalisesta asuntokaupasta on kyse, kun myyjän ja ostajan päästyä kaupan ehdoista yhteisymmärrykseen itse kauppaprosessi hoidetaan etänä DIAS-järjestelmässä, Kiinteistömaailman välittäjän ja pankkien yhteistyönä. Myyjä ja ostaja vahvistavat kaupat välittäjän ja pankin valmisteluiden jälkeen DIAS-järjestelmässä sähköisillä allekirjoituksillaan.

”Vastaanotto uudenlaiselle tavalle hoitaa asuntokauppa etänä, ilman myyjän, ostajan ja välittäjän yhteistä kokoontumista pankkiin, oli alusta alkaen erinomaisen hyvä”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

”Korona-aika toi kuitenkin todellisen läpimurron: digitaalinen asuntokauppa oli yksi niistä keinoista, joilla saimme palveltua asiakkaita läpi haastavien kevään kuukausien ja pidettyä kauppavilkkauden selvästi alaa paremmin käynnissä”, lisää Kyhälä.

Kyhälä kertoi Kiinteistömaailman pitäneen myös keväällä tiukasti kiinni siitä, että ostava asiakas käy tutustumassa ostettavaan kohteeseen yksityisesittelyssä paikan päällä, mutta muuten fyysisiä kohtaamisia pystyttiin rajoittamaan merkittävästi etätapaamisilla, virtuaaliesittelyillä ja DIAS-järjestelmän hyödyntämisellä.

Tällä hetkellä kaikista käytettyjen asuntojen kaupoistaan noin 30 prosenttia tehdään digitaalisena. Se tarkoittaa, että jo puolet sellaisista kaupoista, joissa digikauppa on mahdollinen, tehdään myös diginä.

Tuhannes DIAS-järjestelmässä tehty digitaalinen asuntokauppa tehtiin tiistaina. Useista samaan aikaan käynnissä olleista asuntokaupoista valmiiksi tuli järjestyksessään tuhantena tuusulalaisen paritaloasunnon kaupat. Digikaupan yhtä merkittävää etua eli ajasta ja paikasta riippumattomuutta hyödynnettiin tässäkin: kaupat saatettiin päätökseen iltakymmenen aikaan.

 

Haastattelupyynnöt kauppaan liittyen:
markkinointi- ja viestintäjohtaja Taina Mustamo, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 4240045

toimitusjohtaja Risto Kyhälä, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800

 

Lisätietoa Kiinteistömaailman digikaupasta

27.08.2020 Kiinteistömaailma

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.