Kiinteistömaailma Pulssi 3.8.2020: Asuntokauppa palautunut kasvulukuihin - Kiinteistömaailman heinäkuusta 1125 kaupan ennätyskuukausi

Kiinteistömaailma teki heinäkuussa yhteensä 1125 asunto- ja kiinteistökauppaa. Määrä ylitti viime vuoden vastaavan ajankohdan, jolloin kauppoja tehtiin 1099 kappaletta. Vilkkaampaa heinäkuuta saa hakea liki kymmenen vuoden takaa. Kauppa oli vahvaa käytetyissä asunnoissa ja kiinteistöissä, ja myös uudiskauppa osoitti selvää toipumista kevään poikkeusolojen jälkeen.

”Jo kesäkuussa ketjumme asunto- ja kiinteistökauppamäärät lähtivät jälleen kasvuun poikkeuksellisten huhti- ja toukokuun jälkeen, ja sama jatkui heinäkuussa. Erityisesti käytettyjen asuntojen ja kiinteistöjen osalta heinäkuuta voi kuvata suorastaan erinomaiseksi, selvän kasvun kuukaudeksi. Myös uudiskohteissa kauppavilkkaus näyttää selvää toipumista kevään poikkeusoloista”, Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä sanoo.

”Nämä luvut osoittavat, että ihmisillä on luottavainen vire ja katse kohti tulevaa, kun asumiseen liittyviä tarpeita ja toiveita toteutetaan. Nyt on äärimmäisen tärkeää, että työpaikoille saadaan täysi liike päälle ja ihmisille edelleen mahdollisuus toteuttaa asunnonvaihdon kaltaisia isompiakin muutoksia elämässään”, Kyhälä lisää.

Vapaa-ajanasuntokaupassa reilusti yli 50 prosentin kasvu vuoden toisella neljänneksellä

Kiinteistömaailma-ketjun tilastot kertovat, että vapaa-ajanasuntokaupassa nähtiin erittäin vahva loppukevät ja alkukesä: vuoden toisella neljänneksellä kauppamäärä kasvoi peräti 54 prosenttia vuodentakaisesta kvartaalista. Heinäkuun osalta tilastot kohdetyypeittäin eivät ole vielä valmistuneet, mutta viestit eniten vapaa-asuntokauppaa tekevistä asuntomyymälöistä kertovat vilkkaan mökkikesän jatkuneen myös heinäkuussa.

”Erityisesti pienimpien eli yhden huoneen kesämökkien kauppamäärät ovat kasvaneet selvästi. Moni pitempäänkin myynnissä ollut kesämökki on löytänyt nyt uudet omistajat. Tämä näkyy myyntiaikojen muutaman päivän kasvuna, mutta tässä tapauksessa se on vain myönteinen uutinen”, Kyhälä sanoo.

Vapaa-asuntojen keskineliöhinnat osuvat edelleen viiden vuoden keskineliöhintojen hintahaarukkaan.

”Nyt on myyty monenlaisia mökkejä: pieniä ja vaatimattomia sekä kaikilla mukavuuksilla varustettuja. Vapaa-ajanasunnoissa keskineliöhinta ei siten kerro paljoakaan – muuta kuin sen, että laukalle hinnat eivät ole tässä uudessa suosiossakaan lähteneet” Kyhälä pohtii.

Lisätiedot:

Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800

Toimitusjohtaja Risto Kyhälän kuva on noudettavissa Kiinteistömaailman kuvapankista

12.08.2020 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjiemme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Uusimmat aiheesta

Kiinteistömaailman Pulssi 2.3.2023: Asuntokaupan padossa murtumia - Kiinteistömaailman kauppamäärä kasvoi helmikuussa 38 % edellisestä kuustaKiinteistömaailma avasi SalossaRovaniemen Kiinteistömaailman uudet yrittäjät ovat palkitut kiinteistönvälittäjät Antti Iivari ja Matti PalovaaraKiinteistömaailman Pulssi 2.2.2023: Ostajien liikehdintä kertoo: asuntokaupan syvin alho on ohitettu

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.