Tarjouskaupalla taklataan epämääräinen huutokauppa

Uutispäällikkö Leena Laakson kirjoitus Myyjä on asuntokaupan kunkkusuosikkikohteet myydään härskillä huutokaupalla (KL 26.1.) on poikinut viime päivinä vilkkaan keskustelun terveestä ja epäterveestä kilpailusta asuntokaupassa useilla kanavilla. Joissain yhteyksissä silkka vedätys ja toisaalta avoin sekä lakia noudattava asuntojen tarjouskauppa ovat menneet iloisesti sekaisin. 

Tarjouskaupassa asunnolle asetetaan lähtöhinta, minkä jälkeen kiinnostuneet voivat tehdä sen ylittävän tarjouksensa. Aktiivisimmin tätä kauppatapaa hyödynnämme me kiinteistömaailmalaiset: 30 000. tarjouskaupalla tehty kauppa tehtiin viime syksynä. Kaikki tarjoukset ovat voimassa 48 tuntia, ja ne ovat verkkopalvelussamme esillä. Tämän avoimemmaksi ja reilummaksi ei asuntokauppa voi mennä. Pesäero epämääräisen vedättämisen ja avoimin kortein tehtävän tarjouskaupan välillä on tärkeä tehdä!  

Puolustan ammattimaisesti hoidettua tarjouskauppaa. Sellaista, josta sekä myyjälle että ostajalle jää olo, että näissä ihmiselon isoimmissa taloudellisissa päätöksissä asiat menevät sekä taloudellisesti fiksusti että reilussa hengessä. On tärkeä, että ostaja voi avoimen tiedon valossa arvioida, vieläkö haluaa korottaa tarjousta, ja toisaalta myyjän ei tarvitse jossitella, olisiko asunnosta voinut saada paremman hinnan. 

Erkki Heikkinen
toimitusjohtaja
Kiinteistömaailma Oy

Kirjoitus on julkaistu Kauppalehdessä 2.2.2017
 

03.02.2017 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Uusimmat aiheesta

Loppuuko asuntojen markkinointi Facebookissa?Energiatehokas koti ei tuhlaaGrillaus parvekkeella on sallittua – taloyhtiössä voi sopia yhteiset käytännötKiinteistömaailman nimissä kalasteluviestejä - poista viesti klikkaamatta linkkiä

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.