Energiatehokas koti ei tuhlaa

Kyse ei ole vain siitä, millä lämmität vaan myös siitä, miten paljon lämmität. Mitä vähemmän joudut kotiasi lämmittämään, sitä tehokkaammin käytät energiaa. 

Sanotaan, että ilmaista lounasta ei ole, mutta auringosta saatava lämpö ei maksa mitään. Paras keino hyödyntää aurinkoenergiaa on sijoittaa talo oikein tontille. Kun talon ikkunat osoittavat etelä-länsisuuntaan, auringonsäteistä saatava hyöty on maksimaalinen.

Kodin energiatehokkuus riippuu myös rakennuksen lämpöeristyksestä. Ekologisessa kodissa rakennuksen ylä- ja alapohjassa ja seinissä ovat hyvät, uusimpien rakennusmääräysten mukaiset eristeet. Ilmanvaihto on varustettu poistoilman talteenotolla. Näin asunto pysyy lämpimänä, mutta ilma vaihtuu.

Jos haluat parantaa vanhan asunnon rakenteiden eristystä, kannattaa käyttää apuna ammattilaisia. Vanhankin talon lämpövuodot saadaan kyllä kuriin, mutta kaikki eristyskeinot eivät sovi kaikenlaisiin rakennuksiin. Väärin tehdyt lisäeristykset aiheuttavat ongelmia rakennuksen ilmanvaihdossa ja pahimmillaan seurauksena voi olla jopa homevaurioita.

Myös ikkunat ovat tärkeitä lämmityksen kannalta. Auringon säteiden lämpö tulee ikkunoista sisään, mutta sisällä oleva lämpö saattaa karata samaa reittiä ulos. Tavallisesta ikkunaneliöstä karkaa kuusi kertaa enemmän lämpöä kuin seinäneliöstä.

Energiatehokkaista ikkunoista lämpö pääsee sisään, mutta ei juurikaan ulos. Ikkunoiden kokonaisläpäisykerroin kertoo, miten hyvin ne hyödyntävät auringon säteilyenergiaa.

Ikkunoiden karmeihin ja tiivisteisiin kannattaa myös kiinnittää huomiota. Ekologisessa asunnossa tiivisteet vaihdetaan joka toinen vuosi ikkunoihin sekä ulko- ja parvekeoviin.

Tiesitkö, että 1 C° huonelämpötilassa lisää lämmityskuluja viisi prosenttia ja rivitalon päätyasunnoissa on korkeammat lämmityskulut kuin keskellä sijaitsevissa asunnoissa?

30.05.2017 Kiinteistömaailma

Pyydä perusteltu hinta-arvio asunnostasi!

Kutsu välittäjämme Kotikäynnille, kun haluat keskustella tarkemmin asunnon myynnistä ja arvosta. Välittäjäme antamat hinta-arviot ovat toteutuneet tilastojemme mukaan keskimäärin 98 prosenttisesti.

Kotikäynti ei sido sinua mihinkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja.

Uusimmat aiheesta

Loppuuko asuntojen markkinointi Facebookissa?Grillaus parvekkeella on sallittua – taloyhtiössä voi sopia yhteiset käytännötTarjouskaupalla taklataan epämääräinen huutokauppaKiinteistömaailman nimissä kalasteluviestejä - poista viesti klikkaamatta linkkiä

Valitse Kiinteistömaailma

Kutsumalla välittäjämme kotiisi saat arvion asuntosi arvosta ja kuulet, miten sitä kannattaa lähteä markkinoimaan.

Kiinteistömaailman välittäjien arviot ovat toteutuneet viime vuosina 98 prosentin varmuudella.